Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Skibet er 48 meter langt og kan modstå store bølger.

Hemmeligt stealth-skib skrottes - ingen vil eje det

Efter næsten to årtier i tjeneste går den amerikanske flådes tophemmelige stealth-skib Sea Shadow nu på pension. Flåden har forsøgt at finde et passende museum til skibet, men ingen gider ha det.

 

Af Troels Lykke |

Det er ellers ikke tale om et billigt skib - prisskiltet lød på 195 millioner dollar, eller mere end en milliard kroner, tilbage i 1985. Det var rigtig mange penge.

Og skatteyderne har kun yderst sjældent fået det dyre skib at se. Det meste af tiden har det tilbragt i en tørdok i Californien, langt væk fra nysgerrige øjne.

Skibet er aldrig blevet den store succes, og der blev da heller ikke bygget flere end det ene skib i klassen. Til gengæld gav stealth-skibet konstruktørerne gode ideer til, hvordan man effektivt kunne reducere raderprofilen på mere almindelige krigsskibe.

Skibet, der blev bygget i samarbejde mellem det amerikanske Defence Advanced Research Projects Agency og teknologivirksomheden Lockheed Martin, er 48 meter langt, 21 meter bredt - og er det konstrueret til at kunne modstå selv meget høje bølger.

Hvis ikke det lykkedes at finde et museum der vil have skibet, ender det usynlige skib sine dage for enden af en skærebrænder.

Kilde: Ekstra Bladet

Motor
content-loader
content-loader
content-loader