Gå til hoved-indhold
Aarhus Havn får torsdag besøg af verdens pt. største containerskib. Foto: Troels LykkeHavne
Aarhus Havn får torsdag besøg af verdens pt. største containerskib. Foto: Troels Lykke

Verdens største containerskib kommer til Aarhus

- Besøget af MSC Zoe viser, at vi fortsat har den nødvendige kapacitet til at håndtere de allerstørste containerskibe, fortæller Nicolai Krøyer, kundechef hos Aarhus Havn. Skibet ankommer torsdag.

Af Sara Sulkjær |

14. januar får Aarhus Havn fornemt besøg, når MSC Zoe lægger vejen forbi. Skibet indgår i den faste rute, der ugentligt forbinder Aarhus med Asien i 2M-samarbejdet mellem verdens to største containerrederier, Maersk Line og MSC (Mediterranean Shipping Company S.A.).

- Som Danmarks førende containerhavn er vi gennem en årrække blevet betjent af Maersk Lines største containerskibe, som også stadig anløber Aarhus Havn som led i 2M-alliancen. Besøget af MSC Zoe viser, at vi fortsat har den nødvendige kapacitet til at håndtere de allerstørste containerskibe, fortæller Nicolai Krøyer, kundechef hos Aarhus Havn. 

Knap 400 meter 

MSC Zoe er 395,4 meter langt, 59 meter bredt og har en kapacitet på 19.224 TEU. Skibet har en bruttotonnage på 193.000 ton og har plads til op til 35 besætningsmedlemmer. Skibet er det tredje i MSC’s serie af mega-containerskibe. 

Maersk Line og MSC har som led i 2M-alliancen begge besejlet Aarhus Havn siden februar 2005. Det strategiske samarbejde mellem de to rederier har givet kortere transporttid mellem Aarhus og Asien. Denne styrkelse af Aarhus Havns rutenet har sat positivt aftryk på havnens godsomsætning. 

- 2M-alliancen har medvirket til at flytte mere containergods til Aarhus Havn det seneste år, siger Nicolai Krøyer til Aarhus Havn. 

MSC Zoe forventes at ankomme til Aarhus Havn kl. 02 på torsdag. 

Kilde: Aarhus Havn

Motor
content-loader
content-loader
content-loader