Gå til hoved-indhold
Høj vandstand og væltede både, som det ses i midten af billedet, blev konsekvenserne af Urd i Rønnebjerg, Limfjorden. Foto: Jørn NielsenKort Nyt
Høj vandstand og væltede både, som det ses i midten af billedet, blev konsekvenserne af Urd i Rønnebjerg, Limfjorden. Foto: Jørn Nielsen

Stormen Urd gav højvande og væltede både

I Holbæk måltes vandstande på 171 cm over daglig vande, mens kraftige vindstød fandt vej til Vestkysten. Nu skal skaderne gøres op.

Af Sara Sulkjær |

Stormen Urd, som i går aftes og nat bragede over Danmark, gav problemer flere steder i landet. Særligt den høje vandstand fik flere sejlere med båd i vandet på havnen for at sætte en ekstra fortøjning.

Havnebroer oversvømmet

Alligevel kan der dagen derpå rapporteres om flere både, der har sluppet linerne til land. Blandt andet i Assens, hvor en mindre båd er kommet på afveje. 

Det er dog ikke her, man har målt de største ændringer i vandstanden. Den kraftige storm har nemlig presset vandet gennem Kattegat mod Sjællands Nordkyst og Øresund, hvor vandet flere steder er steget med over halvanden meter. 

I blandt andet Holbæk, hvor man, ifølge DMI, kl. 01.20 i nat kunne måle en vandstand på 171 cm over det normale, er havnebroerne oversvømmede. Det samme gør sig gældende i andre nordsjællandske havne, hvor alt el på Veddelev Lystbådehavn nær Roskilde blandt andet blev oversvømmet. 

Væltede både i Rønbjerg og Horsens

Også de kraftige vindstød har bragt problemer. Her blev det kraftigste stød målt til 37,8 m/s i Thorsminde. Havnebyen kan ligeledes bryste sig af rekorden for den højeste middelvind, da man i 10 minutter havde et gennemsnit på 29,4 m/s, hvilket betegnes som stærk storm. 

Blandt andet i Rønbjerg ved Limfjorden og i Horsens har både på land måttet give efter for de kraftige vinde. Se billederne. 

Kilde: TV2.dk 

I Assens har en mindre sejlbåd sluppet nogle af fortøjningerne. Foto: Lasse Rasch

 

Her er en bro forsvundet i Holbæk. Foto: Dorthe Nibe Larsen

Med 1,4 meter over daglig vande blev el i Veddelev Lystbådehavn oversvømmet. Havnen planlægger udskiftning til nyt og højere i 2017. Foto: Jakob Voltzmann 

Delvist væltet båd i Horsens. Foto: Susan Brøchner Riel

Motor
content-loader
content-loader
content-loader