Gå til hoved-indhold
En lang røgsky har i flere dage stået fra skibet. Foto: YouTubeKort Nyt
En lang røgsky har i flere dage stået fra skibet. Foto: YouTube

Brændende olietanker synker - 32 er omkommet

Det iranske skib har nu sat kursen mod havbunden. Myndighederne tror derfor ikke længere på at finde besætningsmedlemmerne i live.

Af Sara Sulkjær |

Efter at have holdt sig flydende siden 6. januar måtte den iranske olietanker Sanchi søndag lade sig falde mod bunden efter en eksplosion ombord. I ni dage har røg og flammer stået op fra skibet, der siden kollisionen med et fragtskib har ligget i kinesisk farvand.

Dermed regnes det heller ikke længere for sandsynligt, at de 29 besætningsmedlemmer, der endnu er savnet, vil findes i live. Tidligere har redningsmandskabet fundet tre lig, der alle stammer fra skibet. 

Farligt for miljøet 

Redningsaktionen har derfor skiftet karakter, og har nu til formål at mindske miljøforureningen fra tankeren.

I alt 136.000 ton letolie havde skibet ombord, da uheldet indtraf. Dermed er der rigeligt at holde styr på for de kinesiske myndigheder, der må kæmpe med de giftige olier under overfladen.

Også i havoverfladen er der tegn på forurening. En 120 kvadratmeter stor olieplet bestående af fyringsolie, der blev brugt til skibets fremdrift, kan ligeledes være yderst farlig for havmiljøet. Dele af olien er sågar i brand. 

Kilde: BBC

Motor
content-loader
content-loader
content-loader