Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Idéen skal have 10.000 stemmer før den kan blive til virkelighed. Foto: Lego Ideas

Lodsbåd i Kalundborg kan blive til ny LEGO-model, men mangler 8.000 stemmer

Espen Andersen, der til daglig er bådfører i Kalundborg, nørder med LEGO i sin fritid. Han har fundet en måde at kombinere to af sine store passioner, og resultatet er en imponerende LEGO-model af den lodsbåd, han til dagligt sejler.

 

Af Anna Brinch |

For at kunne dele passionen med andre søfolk og generelt folk, der er begejstrede for den maritime verden, har Espen Andersen tilmeldt lodsbåden til LEGO Ideas. Et forum, hvor fans kan indsende forslag til kommende LEGO-sæt.

Det fortæller TV-Kalundborg.dk i en ny artikel.

Opbakning fra DanPilot

For at idéen kan blive til virkelighed og kan komme i betragtning til en ny produktion hos LEGO, skal lodsbåden opnå 10.000 stemmer.

- I DanPilot arbejder mange passionerede søfolk med dedikerede hobbyprojekter. Vi vil gerne understøtte vores kollegers engagement og stolthed for det maritime fag, og vi håber selvfølgelig, at Espens model af lodsbåden får opbakning til at blive produceret som et LEGO-sæt, siger Erik Merkes Nielsen, administrerende direktør hos DanPilot.

Mere end en LEGO-model

Espen Andersen kalder selv projektet for ”A tribute build to a work life at sea”.

- Min model er inspireret af en dansk lodsbåd, men det kunne lige så godt være en lodsbåd fra et hvilket som helst andet land. Den er en hyldest til et arbejdsliv til søs for mange mennesker verden over, påpeger Espen Andersen.

Espen Andersens LEGO-model er i størrelsesforhold 1:25 af den virkelige lodsbåd. DanPilot India er en af DanPilots små lodsbåde på 15 meter, og den vejer over 20 ton.

LEGO-modellen af lodsbåden vejer til sammenligning 2,5 kg og er 61,5 cm lang. Det vil kræve mere end 2.500 klodser at bygge lodsbåden i LEGO.

Mener du, at lodsbåden skal produceres som et rigtigt legosæt? Så afgiv din stemme her

Kilde: TV-Kalundborg.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader