Gå til hoved-indhold

Jordomsejler og SailGP-rorsmand Sehested: Sådan toptuner du dit team på havet og fra distancen 

En af Danmarks mest hotte prof-sejlere, Nicolai Sehested blogger på minbaad.dk. Her er 4 ting, den danske SailGP-skipper Nicolai Sehested lærte om teamwork ved at sejle kapsejlads verden rundt.

The Ocean Race-ruten 2021 er på plads - Aarhus bliver tredjesidste værtsby

Ocean Race-sejlerne indleder atter den udfordrende jordomsejling i Alicante. Et halvt års tid senere, i foråret 2022, ankommer fleeten til Aarhus. Se hele ruten med de ti udvalgte værtsbyer.

IOC har talt: Allerede udtagne atleter beholder deres OL-pladser

De atleter, som allerede har sikret sig OL-udtagelse, skal fortsat til OL – i 2021. Jonas Warrer og Jakob Precht (49’er), Ida Marie Baad og Marie Thusgaard (49’erFX) og Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt (Nacra 17) er derfor sikre i Japan 2021.

Palby Fyn Cup 2020 til maj aflyses på grund af corona

Mere end 1600 sejlere mister sejlads i år. - Grundet den alvorlige situation forårsaget af Covid-19-udbruddet, beklager vi at måtte meddele, at den 31. udgave af Palby Fyn Cup, som skulle have været afholdt den 22.-24. maj 2020, aflyses, fortæller Bogense Sejlklub og Palby. 

De unge kan ikke komme på vandet - Youngsters aflyser alle aktiviteter i april

To camps, herunder den første med fokus på Match Race, streges nu fra Youngsters-kalenderen. Det er ikke forsvarligt at afholde lejrene i det ønskede format, mener arrangørerne.

DIF vil ikke garantere pladser til udtagne OL-udøvere - men sejlerne beholder deres billetter

Sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, mener, at allerede udtagne til OL skal beholde pladser trods udsættelse. DIF's chef de mission, Søren Simonsen, fortæller ellers, at man ikke kan garantere de allerede OL-kvalificerede atleters pladser ved det udskudte OL næste år.

Endnu et America's Cup-stævne aflyses - første event sejles i december

Coronavirussen spænder ben for årets andet World Series-stævne i Portsmouth, der skulle være sejlet fra den 4. juni. I stedet mødes sejlerne første gang den 17. til 20. december i Auckland.

Dansk Sejlunions formand: OL i Japan ville blive forkert og unfair i år

- Uanset hvor utroligt skuffende det selvfølgelig opleves for atleterne, fans og for hele sportsverdenen, så ville alt andet end en udsættelse på dette fremskredne tidspunkt være forkert og unfair, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

BREAKING: OL i Japan udskydes til 2021 - det er aldrig sket før i historien

IOC-præsident, Thomas Bach, bekræfter, at han er enig med Japans premierminister om, at OL udskydes til et tidspunkt i 2021. OL er aldrig tidligere blevet udskudt. Til gengæld blev legene aflyst i 1916, 1940 og 1944 på grund af verdenskrige. DIF og Team Danmark er tilfredse.

World Sailing: Det kan blive ekstremt vanskeligt at uddele OL-pladserne på vandet

Flere sejlere mangler endnu at sikre sig billetterne til OL i Tokyo, der fortsat afholdes til sommer. Med en kort tidsfrist og den aktuelle coronavirus kan det blive vanskeligt at sikre en fair uddeling af pladserne inden legenes start den 24. juli.