Gå til hoved-indhold

Alex Thomson i Hugo Boss udgår af Vendée Globe efter rorskade - på vej mod Cape Town

BREAKING fra solo-jordomsejlingen. Den britiske skipper udgår af Vendée Globe 2020/2021. Det sker efter skade fredag aften på det styrbord ror. Nu har Thomson 1600 tunge sømil til Cape Town.

The Boss is back selvom han er 697 sømil efter førende Vendée Globe-skipper

Den 46-årige britiske Hugo Boss-skipper, Alex Thomson, er trods 14. plads, lettet over at sejle optimalt igen 20 dage ind i solojordomsejlingen, efter en 48 timer lang krise med bådreparation i stævnen for en uge siden. Førende IMOCA 60er er franske Charlie Dalin i APIVIA.

Kontrol i mærkerundinger afgør, hvem der vinder eller hvem der dykker eller flyver

Fire besætninger runder samme topmærke med vidt forskellige mærkerundinger. Denne Peter Brøgger-fotoserie stammer fra Kieler Woche, hvor de lynhurtige Nacra 17 i sidste sejlads runder mærket med 10 m/sek. Måske kan du lære noget?

Hugo Boss sejler igen efter båden er fikset - Thomson vælger at være positiv

Mens Alex Thomson fiksede sin IMOCA 60'ers stævn var vinden let, så modstanderne er ikke stukket helt af fra Hugo Boss-skipperen i Vendée Globe. Her onsdag middag er han 628 sømil efter førende Charlie Dalin i båden Apivia. Se også video af selve skaden.

 

Sådan skiftes sejl på en IMOCA 60'er - helt alene

Boris Herrmann i Seaexplorer fra Monaco Yacht Club viser, hvordan man skifter de meget tunge sejl, der bruges i Vendée Globe. Han er lige nu på en 5. plads i sejladsen.

SailGP genstarter serie på Bermuda - en pandemi-fri ø i Atlanterhavet

1.000 km ud for østkysten af USA ligger Bermuda, der er godt afskærmet mod pandemien og er på grund af sine vellykkede sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger et ideelt sted at genstarte SailGP's globale kapsejladser til april. Serien kommer også til Aarhus.

Hugo Boss har alvorlig strukturel stævnskade - sejler 3,62 knob ved Brasilien

Men skipper og favorit i Vendée Globe, Alex Thomson, har ikke givet op, lige nu er han droppet fra en anden- til en fjerdeplads og er 500 sømil efter førende LinkedOut. Farten på IMOCA 60eren er nede på 3,62 knob, 800 sømil fra Rio de Janeiro og han arbejder på båden.

Ny jorden rundt sejlads, Great Cape Race, for både over 60 fod

Great Cape Race kan blive det Whitbread Round the world Race var før. En folkelig sejlads og med forskellige både over 60 fod, hvor der sejles efter en modificeret ORC-regel. Starten fra England går til oktober 2021.

Legendariske Sjælland Rundt udsolgt på fire dage med 92 både

Sjælland Rundt blev til efter anden verdenskrig, hvor lettelsen over igen at kunne sejle frit i Øresund resulterede i maratonsejladsen. I 73 år har sejladsen fungeret uden afbræk. Og i 2021 er sejladsen stadig hot, hvor der er ledige pladser til Anholt Race.

Thomson i Hugo Boss førte i Vendée Globe, da han krydsede Ækvator

Og den britiske sejler fører stadig, nu med 50 sømil foran Dalin. Se video fra den hektiske kahyt, hvor Alex Thomson styrer båden fra. Han har på 10 dage sejlet 13 procent af distancen og mangler 'kun' 21.018 sømil til mål.