Gå til hoved-indhold

Klassetjek: Man bliver aldrig for gammel til at sejle Europajolle

Børn og fædre kan dyste i samme felt, når Europajollerne mødes til stævner i ind- og udland. Med en idealvægt på mellem 60 og 75 kg henvender jollen sig til et bredt udsnit af de konkurrenceglade sejlere.

X-Yachts Gold Cup er en realitet i august - klar til 75 X'er

I ​​marts besluttede X-Yachts og Sailing Aarhus at udsætte stævnet til ​​august for at sikre Gold Cup. På det tidspunkt var der mere end 70 registrerede både, men desværre annullerede flere deres registrering på grund af udsættelsen. Nu er der mere klarhed om stævnet.

Dansk Sejlunion etablerer træningslejr i Vallensbæk - Radich skal træne H-båds-sejlerne før stævne

Vallensbæk Sejlklub er lørdag og søndag vært for årets første H-båds Liga-stævne. Allerede fredag vil den professionelle sejler Jesper Radich øse ud af sin viden om at optimere sejlernes tilgang til boathandling og roller ombord.

Ny stærk forårsklassiker født med Sundet Rundt

Kapsejladser på én dag er et kæmpe hit. Det kan sejlerne overskue. I lørdags blev en ny tradition skudt i gang med kæmpe succes. Sundet Rundt havde nemlig næsten 90 deltagende både, da selv vejret spillede med ud for Svanemøllehavnen.

Demokratiet ved Finnjolleklassens Polyester Cup når nye højder

Lars Hall og Jan Peetz måtte dele ét point i stævnet, der traditionelt betegnes som klassens mest demokratiske stævne. En usædvanlig pointscore sikrer samtidig Otto Strandvig en overbevisende sejr.

Formula 18 slår hul i båd, da den rammer stengrund ved Saltholm med 15 knob - reddet af Marinehjemmeværnet

- Det var en blanding af dumhed og uheld. Søkortet viser jo klart en grund, som vi ganske vist var obs på, men vi var tydeligvis ikke fri nok af den. Samtidig går vi lige efter en anden katamaran magen til, der suser lige igennem uden at ramme noget, forklarer Formula 18-sejler Anders Liebst.

Round Denmark Race fra Aarhus får Garmin om bord

Sailing Aarhus, Shorthand ECM og Aarhus Internationale Sejlsportscenter har indgået et treårigt titelsponsorat med den verdensledende producent af marineelektronik Garmin. 19. juni starter den 650 sømil lange sejlads.

Jordomsejler Stig Westergaard taktikker bag storbåds-sejr til Ker 11.3 i Sundet Rundt

Ker 11.3, Dixi Sailing Team fra Helsingør, gjorde det godt i Sundet Rundt, hvor de vandt. Båden blev styret af ejeren Erik Stannow, der havde prof-sejleren Stig Westergaard med. De kender hinanden fra OK-jollen. Se en virkelig fræk og perfekt start i den nye, store sejlads i København.

Sejl rundt om Fyn i Smile Race med syv startbyer

Palby Fyn Cup er død i år igen. Men Faaborg Sejlklub er klar igen til august, hvor sejlerne selv vælger startby blandt syv fynske havnebyer. I år sejles fra lørdag morgen til mandag middag. Smile Race har siden starten sidste år fulgt Mette Frederiksens foretrukne corona-slogan om god afstand.

VM i H-båd støttes med 75.000 kr. af Færchfonden

Der er lagt op til den helt store sejlsportsfest, når Struer Sejlklub i august er vært for verdensmesterskabet for H-både. Et mesterskab, der nu også støttes af Færchfonden.