Gå til hoved-indhold

Tyrkiske MAT vil udfordre IRC-reglen med 40 fod lang racer

MAT 1220 rammer vandet i slutningen af 2022. En båd, der skal udfordre den aktuelle IRC-måleregel. Et eksemplar er blandt andet på vej til besætning i Australien.

Håndboldspillerne var vilde med Rindom, da BT Guld blev uddelt ved Sport 2021

Samtlige af juryens fire håndboldspillere gav point til Anne-Marie Rindom, da vinderen af BT Guld-prisen skulle findes. Selvom Rindom sneg sig ind blandt de sidste tre nominerede, måtte hun se Viktor Axelsen tage prisen.

Anne-Marie Rindom kan snuppe to flotte priser - følg med på DR fredag aften

Danmarks mest populære sejler har mulighed for at tage Årets Sportnavn og BT Guld med fra det store show, Sport 2021. Se med på Danmarks Radio fra kl. 21.30.

OL-guldvinder Rindom har stadig motivation - og hun sejler sandsynligvis OL i 2024 i Paris

Er det ikke svært ikke at miste motivationen, når man allerede har vundet olympisk guld? Sådan blev Anne Marie-Rindom spurgt af DR. Hun ved endnu ikke, om hun tager til OL i Paris, men højst sandsynlig ja, svarer hun.

 

Jorden rundt mod vinden i 75 fods trimaran - rekord på 122 dage jages

Lavtrykkene i Sydhavet går fra vest mod øst, og det gør det fordelagtigt at sejle samme vej med vejret. Hvad Romain Pilliard og Alex Pella gør nu er at krydse mod vejret. Rekorden mod øst - med vinden - er 40 dage, mens den mod vest - mod vinden - er på 122 dage. Starten gik 4. januar.

Comanche tager line honours i RORC over Atlanten - går i mål to døgn før danske Trifork

100 fods Comanche slår den hidtidige rekord i kølbådsklassen med to døgn i RORC-klassen, foran bl.a. 70 fods Trifork. Om bord er bl.a. danskboende skipper Bouwe Bekking, Jens Dolmer, Søren Wiegand og Klaes Meier-Andersen.

X-79-genstart i Haderslev lover godt for klassen, der vil sejle Palby Fyn Cup

Minbaad.dk var hos X-Yachts og mødte ildsjælen Jens Hedegaard fra Kolding og X-Yachts CEO Kræn Nielsen. Sidstnævnte truede med - i sjov - at gøre sine sønner arveløse, hvis de ikke valgte en X-79'er, siger Nielsen i videointerview. Flere sejlere sætter nu ældre X-79'ere i stand, hvorfor der er behov...

Folkebåden til kapsejlads blev Morten Henriksens samlingssted for familien

Portræt af en prof. Morten Henriksen fra Odense har kæmpet mod de bedste i flere klasser i verden og været sparringspartner for Jesper Bank. Pludselig var han til klassemesterskab i Folkebåden, hvor han vandt i 2020 og 2021. Årsagen skal findes i mere end bare sejlads.

Danske Trifork fik ret - fører nu i kapsejlads over Atlanten

Volvo-båden er flyvende mod Caribien. Natten til onsdag har båden sejlet over tyve knob. Dermed var Trifork den båd i sejladsen, der havde rundet flest sømil i løbet af de 24 omkringliggende timer.

For femte gang arrangeres Viking Explorers - et svensk alternativ til ARC'en over Atlanterhavet

Arrangøren mente, at ARC-sejladsen gik for tidligt på året, da det er bedre at krydse Atlanten efter jul. Starten gik derfor på Gran Canaria søndag den 9. januar.