Gå til hoved-indhold

44 Europajolle-sejlere fik stævne trods trættende corona-regler - Magnus Lundin Overbæk vandt

Corona-restriktioner spændte ikke ben for Europajolle Ranglistestævne i Kaløvig, som var et af de få stævner i Danmark for tiden. Magnus Lundin Overbæk fra Hellerup Sejlklub strøg til tops.

DM for Tera Sport og sjællandsmesterskab for Feva XL blev delt op i to på Greve Marina

Tera-feltet, hvor Emil Boie Jensen fra Greve vandt, var på den ene havneø, mens stævnet for Feva-jollerne, som havde Magnus Schønemann Mortensen og Andreas Kristiansen fra Skælskør som sejrsherrer, var på den anden i Greve Marina. På vandet var der også kun 50 sammen.

Pandemien knuste Finnjolle-sejler André Højens OL-kampagne

- Den aften vi lander i Danmark, lukkes landet ned af statsminister Mette Frederiksen, og hvis jeg skal være ærlig, tænker jeg ikke på daværende tidspunkt på de vidtgående konsekvenser af nedlukningen, fortæller 27-årige André Højen, hvis bil, Finnjolle og udstyr strandede på Mallorca.

Årets mindst overraskende sejlsportsnyhed: Søren Dulong Andreasen genvinder DM-titlen i Contender

Da de forsvarende danske mestre i fodbold, Brøndby, i 1987 tabte en pokalkamp til Skagen, var det den største sensation i dansk sport. Dét, der skete på vandet ud for Hellerup i weekenden d. 26.-27. september, var nok det modsatte. Her vandt Søren Andreasen DM for 17. gang.

Copenhagen Champs 2020 erstatter J/70'ernes aflyste DM i Aarhus

FOR FANDEN DA!… var overskriften i den mail, København Amtatør Sejllkub fik fra de frustrerede J/70-besætninger, der skulle have sejlet DM i Aarhus i den kommende weekend. I stedet har klubben stablet ny event på benene.

Sejlerlandsholdet klar til EM på Attersee i Østrig - skal fremvise negativ coronatest

Danske landsholds- og elitesejlere er klar til europamesterskaberne i de tre olympiske bådklasser 49er, 49erFX og Nacra17. Stævnet afvikles på Lake Attersee i Østrig fra 28. september til 4. oktober 2020. Sejlere skal fremvise en negativ test for at blive lukket ind på havnen.

Anders Yde og Nikolaj Buhl vil til OL i 49er - trods udfordrende økonomi

En ny duo, der skal udfordre de øvrige danske elitesejlere i 49er-klassen i kampen om OL-deltagelse i 2024, er født. Aarhus Sejlklubs Anders Brandi Yde skal de næste fire år danne makkerskab med KDY’eren Nikolaj Buhl, der senest var gast i 49eren med Mads Emil Lübeck.

Silverrudder i Svendborg bød på alt fra 70'er-både til tjekkede racere

Verdens største distancesejlads for solosejere, Silverrudder, kan også opleves som en gigantisk kavalkade over mere end 50 års lystbåde, fortæller Fyns Amts Avis Søsiden. Journalist Søren Stidsholt spottede alt fra populære danske familiebåde fra 1970'erne til de ypperste high-racere bygget i år.

Henrik Sørensen skiftede cykelparken ud med en Finnjolle

I 34 år gik københavneren med drømmen om at sætte sig ved roret i sin egen Finnjolle. Cyklen var ikke længere interessant, og da muligheden bød sig, var Sørensen derfor ikke langsom til at handle. Læs interview med den 57-årige sejler.

Om 45 dage sætter 33 solosejlere kursen Jorden rundt nonstop med Vendée Globe

Rekordmange har meldt deres ankomst til singlehand-sejladsen, hvor hele 19 både er med foils. Medaljetagerne fra 2017, Alex Thomson og Jérémie Beyou, er blandt andet på startlinjen.