Gå til hoved-indhold

Nye lempelige corona-regler: Op til 500 personer kan samles til kapsejlads

Forårets corona-lempelser gør det muligt at afvikle kapsejlads for 500 sejlere. Afgørende er det, at ikke mere end 25 personer mødes og det kræver ofte forskudte starter. - Det vil kræve planlægning, understreger Dansk Sejlunion.

Tekniske problemer førte til dobbeltbookninger i AFI 2Star - alle startnumre udsolgt

På ti minutter var samtlige startnumre i Samsø-sejladsen udsolgt. Det troede i hvert fald arrangørerne, indtil de fik kigget nærmere på de tilmeldte sejlere. Mandag eftermiddag er alle pladser optaget.

Seks sejlklubber sikrer kapsejlads fra Nykøbing Falster - navnet er Guldborgsund Baltic Race

Da Vegvisir Race fra Nykøbing Falster sidste år blev aflyst, gik de sejlklubber, som stod bag størstedelen af det praktiske og den sejladsmæssige del af arbejdet sammen for sikre, at man også i år kunne tilbyde en spændende sejlads for single- og doublehand-både.

Scan-Kap 99 - den komplette 10 meter - Aabenraa-sejler forklarer

Konstruktionen fra 1977 sejler fra de fleste både i samme størrelse, men den er stadig god til tur, mener Henrik Ilsvard fra Aabenraa, tredobbelt danske mester. I 2007 apterede han en ny Scan-Kap 99. Se også video, hvor holdet bliver luffet ude i Palby Fyn Cup-start.

 

AFI 2Star-kampen starter søndag: 60 pladser frigives kl. 12.00

Deltagere fra sidste års corona-ramte kapsejlads har allerede sikret sig et startnummer, hvorfor sejlerne søndag må være endnu hurtigere, når billetsalget åbner. Over 200 sejlere er til start, heraf er en fortsat større procentdel kvinder.

En rigtig 18-foot-sejler har tatovering af jollen på ryggen, mener Jesper Brøndum

- Min kærlighed til 18-footer-Skiff-klassen er så stor, at jeg måtte have en tatovering af den på ryggen, forklarer Skive-sejler Jesper Brøndum. I Hadsund har han haft besøg af Minbaad.dk's fotograf Peter Brøgger, der interviewer sejleren, der viser sin tatovering frem.

Dansk Sejlunions regelfolk oversætter kapsejladsregler 2021-2024 - små 100 justeringer

- Den største ændring, som har betydning for alle, er, at det nu skal være en del af skroget, der skal krydse startlinjen, for at båden dømmes som værende på banesiden, når startsignalet lyder, forklarer regelmand Jan Stage fra Aalborg. Tidligere kunne det også være et bovspryd eller en gast.

K.A.S. inviterer til træningslejr for J/70 i påsken - Radich, Søderlund og flere underviser

2021 tegner til at blive et stort år for fleetsejlads i J/70 i Danmark. Ikke mindst har mange danske besætninger øjnene stift rettet mod EM i Skovshoved, hvor der skal bides skeer med verdenseliten. Derfor inviterer K.A.S. til J/70 Easter Camp i starten af april. Dansk Sejlunion støtter lejren.

Ingeniør Michael Richelsen deltager for 10. gang i America's Cup - denne gang for Luna Rossa

Luna Rossa er nu i America's Cup-finalen mod Team New Zealand. En dyst, der starter 6. marts. DR skriver om 65-årige Per Michael Richelsen fra Hornbæk. Han har været på skiftende America’s Cup-hold for at beregne, hvordan vind og vand påvirker sejlbådes præstationer.

Vindøjet - ny podcast om sejlsport sat i søen

- Målet med 'Vindøjet' er at give et dybere og mere ærligt indblik i, hvordan livet som sejler på topniveau ser ud, fortæller jolle- og matchrace-sejleren Thor Malthe Andersen. Første gæst er den professionelle sejler Jesper Radich.