Gå til hoved-indhold

Norsk coaster sank - fem personer reddet 11 sømil nord for Gilleleje

Thomas Larsen fra Forsvarets Operationscenter siger til TV 2 Lorry, at kystfartøjet havde fået slagside i sådan en grad, at tre mand var gået i redningsflåden, mens to fortsat var ombord på skibet. 

Aarhus Kommune får kritik for at ville dumpe renset spildevand ud for Djurslands østlige kyst

I den jyske hovedstad har kommunen planer om at udvide et rensningsanlæg på havnen i Aarhus. Det vil betyde, at omkring 930.000 kubikmeter bundfald skal væk. Lige nu lyder planen, at det skal smides på havbunden nogle kilometer ud for Djurslands østlige kyst.

Furuno-kursus i Hvidovre om radar og AIS for lystsejlere med brosimulator

Tirsdag den 8. marts 2022 fra klokken 17.30 til 21.30 kan ti personer deltage i kurset. 

"DFDS - med skruen i vandet" - dokumentarfilm om Danmarks store hæderkronede rederi

"DFDS - med skruen i vandet" er en dokumentarfilm om det ældste af Danmarks store rederier. Det er historien om en af dansk søfarts vigtigste operatører, stiftet i 1866 af tidens magtfulde iværksætter, finansmanden C.F. Tietgen.

 

David Beckham køber 93,5 fod superyacht fra Ferretti

Den kendte fodboldspiller har kastet sig ud i at være bådejer. Det er én af de store både til 5 mio. pund, svarende til 45 mio. kroner, sportsstjernen har fået fingrene i.

Kitesurfer i nød udfor Klitmøller - havde mistet dragen og drev til søs

Mandag formiddag måtte Kystredningstjenesten i Hanstholm sejle ud til en kitesurfer, der var kommet i nød ud for Klitmøller. Han havde mistet sin drage og var begyndt at drive til havs.

Sådan sættes flaget på båden

Hvor stort skal yachtflaget være, og hvornår skal det nedhales? Må man sejle med EU-flag, og hvor sættes standeren? Fredagens tips fortæller hvordan.

Amerikanerne er vilde med julen - flotte juleparader præger havnebilledet

Alt er stort i USA. Også de mange juleparader, der hvert år opføres på havne landet over. Se her et hyggeligt sammendrag fra paraden i Newport Beach på den amerikanske vestkyst.

AIS for begyndere - sejl mere sikkert

AIS er et digitalt signal, der sendes via VHF af alle større skibe samt flere lystfartøjer. AIS rækker typisk 7-10 sømil, afhængig af antennehøjde, vejr og så videre, forklarer Furuno.

Nu bjærges den kæntrede Karin Høj - én sømand er fortsat savnet

Halvdelen af den to mand store besætning på Horsens-prammen er endnu ikke fundet efter den tragiske kollision natten til mandag. To sømænd fra det britiske fragtskib er anklaget for spiritussejlads. Fredag begynder bjærgningsarbejdet.