Gå til hoved-indhold

1,56 milliarder mundbind måske smidt i havet i 2020

Ifølge rapporten til Ocean Asia er tre procent af alle mundbind kom på vildspor sidste år.

Hårdt vejr gør, at Maersk Essen mister 750 styks 20 fods containere i Stillehavet

Hårdt vejr i det nordlige Stillehav har fået skylden for, at 750 containere er røget overbord på et af Maersks containerskibe. En af sejlernes værste mareridt er at ramme en container, der kan slå hul i en båd.

Redningsbåden kastes rundt - se vild video fra den britiske søredning

I små både og store bølger redder briterne hvert år sejlere langs de engelske og irske kyster. De mest imponerende aktioner er klippet sammen i denne video, der er set knap halvanden million gange.

Marinehjemmeværnet rykker ud trods corona - også til forkert opsendte nødblus

De frivillige reddere i Juelsminde var i weekenden på vandet til en såkaldt SAR-operation, hvor menneskeliv formodes at være på spil. Den observerede nødraket viste sig dog at være falsk alarm.

Ti råd: Sådan behandler du båden i vandet om vinteren

- Det er vigtigt at føre tilsyn jævnligt om vinteren. Især når det går fra frost til tø, kan låseringen springe op på skroggennemføringerne, siger Gert Toft fra Pantaenius, der har sager hvert år, hvor både synker.

Fordoblingen af Hempel skal ske i 2025 - ny strategi med større fokus skal bane vejen

Den øgede omsætning gør det samtidig muligt for Hempel at fordoble sit positive bidrag til samfundet. Ved at fokusere går Hempel efter førerpositioner i udvalgte segmenter, herunder bundmaling til marineindustrien, og at blive industriførende i disse segmenter inden for bæredygtighed.

Årets tilbehør - el-motoren Temo 450 kan køre i 80 minutter

Den ligner en flødepisker, men det er bedre at montere Temo 450 på bagsiden af ​​en jolle og nyde at sejle på en miljøvenlig, lydløs og næsten gratis måde, bortset fra købspriser på 1.450 euro. Den franske motor vejer kun 5 kilo.

Den norske stat indfører gebyr til ejere af fritidsbåde for at få styr på forladte både

Fra 1. januar skal alle ejere af fritidsbåde over syv meter, der er registreret i NOR-registret, betale et årligt gebyr på 200 norske kroner. Et opdateret register er vigtigt for at kunne spore forladte fritidsbåde.

U. S. Coast Guard indstiller eftersøgningen af forsvunden motorbåd med 20 ombord

En 29 fod lang båd forsvandt i julen i farvandet mellem Bahamas og Florida. Trods en lang eftersøgning af et 44.000 kvadratkilometer stort område med flere deltagende enheder lykkedes det ikke at finde de savnede.

Vindstød af stærk storm har ramt Danmark

Det river i træerne, særligt langs den jyske vestkyst. Sejlere opfordres til at tjekke fortøjninger og presenninger under uvejret, der varer frem til søndag aften.