Gå til hoved-indhold

To mænd reddet i land ved Mors efter jolle kæntrede

To mænd blev fredag aften reddet i land ud for Gullerup Strand på Mors, efter de kæntrede i deres jolle.

Sejlere var fanget med motorstop og hårdt vejr i otte timer: - Vi kunne miste livet

60-årige Albin 25-motor-sejler Frank Skriver kom med en kammerat i alvorlige problemer på Kattegat i lørdags, hvor de drev længe. - Vi kunne miste livet begge to, forklarer Skriver til TV 2 Østjylland, der deler sejlernes historie.

 

Motorstop i ny båd - tre sejlere smed anker i Limfjorden, men kæden sprang

En ung mand var for første gang ude at sejle i sin nye båd med to venner. Uheldet ville, at motoren satte ud. De tre lystsejlere skyndte sig at smide anker, så de kunne styre det. Men ankerkæden sprang, og de drev, fortæller Marinehjemmeværnet.

Motorbåd med motorstop med to om bord drev i Kattegat - Marinehjemmeværnet redder

To lystsejlere havde fået motorstop ud for Bønderup ved Djursland og havde siden drevet nordøstpå i Kattegat. De lå nu på en position ca. 18 sømil ud for Hals. De havde drevet 24 sømil.

Ni personer reddet på Silkeborgsøerne

En større gruppe endte torsdag i vandet under en kanotur på de flotte søer i Midtjylland. En nærliggende politipatrulje samt lokale både kom roerne til undsætning.

MAYDAY, MAYDAY, MAYDAY - sådan fungerer nødkommunikation på din VHF

Duelighedsklubben i Korsør har vigtig viden til sejlerne i to videoer.

Sådan bygger du din Quicksilver - se ny båd-konfigurator

Hvilken motor, hvilket udstyr og hvilken pris? Alt sammen er noget, du kan klikke dig frem til, fortæller Mads Dahl Jeppesen fra Jørgensen & Dahl A/S.

 

Stor Kløvedal-udstilling i Helsingør forlænges til oktober

Helt frem til den 31. oktober kan sejlere og andre interesserede lære mere om Troels Kløvedals spændende liv, hans jordomsejlinger og kærlighed til naturen og menneskene omkring den. Tidligere Nordkaperen-gaster kan desuden blive en del af udstillingen.

Sådan skærer du ud til en bovtruster på den smarte måde

Gør-det-selv. Med et en fræser, der kan lejes eller købes, kan man selv skære hul i stævnen til et tunnelrør, der er en forudsætning for, at du kan montere en bovtruster. Her viser Thomas Fokdal fra HF Marine i Svendborg, hvordan man gør. Se video og fotoserie.

Gratis plastikposer fjerner tonsvis af havfald fra strandene

Havmiljøvogterne har gennemført et forsøg, der viser, at en enkelt dispenser med gratis havfaldsposer årligt resulterer i omkring 5 tons ekstra indsamlet plastik og andet løst affald. Nu udvides projektet.