Gå til hoved-indhold
Småbåde
Henrik og Daniel Bak driver Baadhuset.dk med deres far, Claus på 71 år. Firmaet her kæmpe succes i 2020. Fra januar til september solgte det østjyske firma 42 både. Fotos: Troels Lykke
Småbåde
Drago 660s fra Grækenland koster 289.800 kr.
Småbåde
Småbåde
Gentleman's Launge 615 XL til 199.800 kr.
Småbåde
Norsk Ibiza 680 til 569.800 kr.
Småbåde
Daniel og Henrik står ved siden af Saver 750 Cabin fra Italien. Den koster 599.800 kr.

Salg hos Baadhuset eksploderet i corona-efteråret - syv solgte motorbåde til nybegyndere på en weekend

I weekenden var der åbent hus hos Baadhuset. Her blev solgt to græske Drago 660'ere, to italienske Saver 7,5'ere, en polsk Gentlemans Launch og en norsk Ibiza 640. Køberne er helt nye sejlere. - Vi solgte mere på to dage end på en hel uge på Boat Show i Fredericia, siger Baadhuset ved Aarhus.

Af Troels Lykke |

Det går strygende i bådbranchen under corona-pandemien. Ikke mindst når det gælder salg af mindre både.

Det kan Baadhuset skrive under på efter Åbent Hus i starten af december 2020, hvor der over to dage kom cirka 100 besøgende. Og dem, der kom, var meget målrettet mod køb:

- Vi solgte syv både på to dage under åbent hus blandt nogle af vores mærker som Drago, Saver, Gentlemans Lounge, Ibizza og FS. De fleste blev leveret med Suzuki-motorer og med instrumenter fra Garmin og Raymarine, forklarer Henrik Bak til Motorbaadsnyt.dk, der kiggede forbi det åbne hus i Beder.

Helt nye sejlere

Det var især helt grønne sejlere, der kiggede forbi weekendens udstilling:

- Køberne var alle helt nye i den maritime verden, og mange af dem fik købt et kursus til duelighedsbevis fra Maj Event. De nye sejlere får leveret bådene til marts-april 2021. påpeger Henrik Bak.

Siden januar 2020 og frem til september har Baadhuset solgt 42 både, hvilket er mere end 50 procent i forhold til 2019.

- Det er sket, fordi folk godt ved, at de nok heller ikke kommer ud og rejse i 2021, forklarer Henrik Bak.

20 solgte Gentleman's Launch

Hans bror, Daniel Bak, supplerer:

- Og når vi sælger bådene, har vi lavet handlerne uden finansiering. Salget er gået endnu mere amok her i efteråret. Vi har solgt mere i weekenden, end vi ville gøre på en bådudstilling Fredericia, som desværre af aflyst til februar. De brugte både har vi nu kun én af, normalt har vi 10-15 brugte både stående - og når jeg sætter den brugte båd til salg på nettet, er den væk på en dag eller to. Hvis vi får en brugt båd til salg, har jeg mange, der allerede er skrevet op, fortæller han og viser rundt i udstillingshallen.

Især én båd, en Gentleman's Launch 500 XL til 120.000 kroner med trailer, motor, LED-lys og biminitop er populær. 20 styks er i år solgt hos Baadhuset:

- Næsten hver weekend under corona er der kommet folk for at hente sådan én til sejlads på søer eller i Københavns Havn, forklarer Daniel Bak og smiler stort. Vi forstår hvorfor.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader