Gå til hoved-indhold
Småbåde
Den 8 meter lange ProZero Full Cabin leveres i fuld spec, inklusive dæksspil og ekstra udvendig styreplads. PR-foto
Småbåde
Småbåde
Fra venstre: Kjetil Nygård, CEO, ProZero Norge, - Henrik Sonne Senior Project Manager Tuco Marine, - Johannes Møgster CEO Havkar Drift AS and Kenneth Seljen Operations management, Havkar Drift AS.

Norske lakseopdrætter Havkar Drift AS overtager ny ProZero Workboat fra Tuco

Den nye ProZero 8m Full Cabin er udstyret til og bruges som en hurtig og fleksibel arbejdsbåd til fiskeopdræt og persontransport i Norge. Båden er nu overtaget af Havkar Drift AS efter succesfulde prøvesejladser på ProZero-værftet, Tuco Marine i Faaborg.

Af Troels lykke |

Båden er designet og optimeret til at fungere som en platform for persontransport, men operationerne vil også omfatte reparation og vedligeholdelse af udstyr og strukturer samt andre services i opdrætsbranchen.

Båden blev leveret til Havkar drift AS gennem ProZero Norge AS, fortæller Tuco til pressen.

Kabine beskytter besætningen

Den rummelige fører- og opholdskabine har plads til hele besætningen. Og båden er udstyret med velorganiserede arbejdsdæk både for og agter.

Kabinen beskytter besætningen mod det omgivende miljø, forbedrer komforten og giver ideelle arbejdsforhold for brugerne.

Kraftfulde projektører for og på agterdækket giver rigeligt lys, når besætningen ikke kan drage fordel af dagslys.

Forbedrede driftsomkostninger

Den otte meter lange ProZero leveres med indbygget dieselmotor og Z-drev samt med alle nødvendige certifikater til drift i henhold til norske nationale regler.

ProZero-skroget sørger desuden for komfortabel og sikker sejlads selv i voldsomme søer, hvor de fleste fartøjer må give op.

Johannes Møgster, administrerende direktør for Havkar Drift AS, forklarer: 

- Dette fartøj vil blive brugt på lokationer i Kinn- og Bremanger kommune i amtet Vestland, Norge. Disse lokationer er ejet af Austevoll Melaks, Langøylaks AS og Troland Lakseoppdrett AS og administreres af Havkar Drift AS.

- De er alle placeringer i relativt lang afstand fra landstationerne og er udsat for hårdt vejr. ProZero 8m Full Cabin har et lavt brændstofforbrug og høj hastighed og forbedrer dermed vores driftsomkostninger. Vi ser frem til at bruge denne båd i området med dets krævende vejr og barske havforhold, slutter Johannes Møgster.

Hævet agterdæk

Den 8 meter lange ProZero Full Cabin leveres i fuld spec, inklusive dæksspil og ekstra udvendig styreplads.

Robuste gelændere og veludformet stævnadgang er vigtige dele af dækkets layout, som også har et hævet agterdæk, der fungerer som en fuldbredde arbejdsplatform for besætningen.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader