Gå til hoved-indhold
Havne
Med liften kan gangbesværede let hjælpes ombord. Foto: Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund / Facebook

Tag bedstemor med på sejltur - ny handicaplift hjælper bevægelseshæmmede ombord i Stubbekøbing

Selv for godt gående kan det være vanskeligt at klatre ombord på en lystbåd. Stubbekøbings nye lift er derfor en kærkommen gave til sejlere med fysiske begrænsninger eller handicaps.

Af Sara Sulkjær |

Sejlere, der er dårligt gående eller udfordres af andre fysiske handicaps, får nu rakt en hjælpende hånd fra sejlklubben i Stubbekøbing. Her har man fornyligt installeret en smart handicaplift, der gør det muligt at lifte sejlere og andre gæster ombord:

- Den er til at bruge for alle bevægelseshæmmede, der har et behov for at komme ombord eller fra borde, så nu kan bedstemor og bedstefar også komme en tur på vandet, forklarer Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund på sin Facebookside.

Ikke en almindelig lift

Liften er specialdesignet til netop dette formål og er derfor om noget værd at fejre.

Det påpeger klubbens formand, Finn Jørgensen, over for det lokale nyhedsmedie, Folketidende:

- Det er ikke en almindelig lift. Det er en lift, der skal være med til at løfte mennesker fra et element til et andet. Mennesker, der ikke selv kan foretage denne manøvre, understreger han.

For lokale og gæster

Lørdag den 3. juli kl. 14.00 var der indvielsesfest for den nye lift, som efterfølgende blev taget i brug af lokale såvel som gæstesejlere i havnen.

Flere havne råder allerede over de smarte handicaplifte. Det gælder blandt andet havnene i Skovshoved, Hou, Thurøbund, Bagenkop, Hundested, Harboøre, Hjarbæk og Jegindø.

Kilder: Sejl- og Motorbådsklubben Guldborgsund og Folketidende

Motor
content-loader
content-loader
content-loader