Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Øyvind Bordal glæder sig til at udbrede kendskabet til bevaring af historiske skibe for M/S Museet i Helsingør. PR-foto

Bådjournalist Øyvind Bordal bliver koordinator for Historisk Havn i Helsingør

Midt i april tiltræder sejleren og skribenten fra Bådmagasinet, Øyvind Bordal, stillingen på M/S Museet, som koordinator for Historisk Havn i Helsingør. Nordmanden vender dermed tilbage til den by, der for snart 30 år siden bragte ham til Danmark.

Af Troels Lykke |

M/S Museet for Søfart har ansat Øyvind Bordal som koordinator for Historisk Havn i Helsingør. Fra midten af april bliver han bindeleddet mellem de bevaringsværdige skibe i havnen, det maritime værksted HAL 16, Helsingør Havn og Museet for Søfart.

53-årige Øyvind Bordal er nordmand, og har beskæftiget sig med skibe og sejlads det meste af livet. Han har sejlet kapsejlads på internationalt niveau, stået bag roret på sejladser over Atlanten og har gennem fire år haft båd i Caribien.

I 16 år har han skrevet om både og sejlads som journalist på bl.a. Bådmagasinet, og er forfatter til fire bøger. Med stillingen som koordinator for Historisk Havn i Helsingør vender Øyvind Bordal tilbage til den havn, der for snart 30 år siden bragte ham til landet.

Kom sejlende fra Norge i 1992

”I 1992 kom jeg sejlende fra Norge som ung skipper for en gammel engelsk kutter med kurs mod Polen. Vi fik motorproblemer i Øresund, og måtte søge ind i Helsingør Statshavn for at få hjælp. Om aftenen gik jeg i byen, hvor jeg mødte den pige, som jeg forelskede mig i, og har fået mine to børn med. Jeg har boet i Danmark lige siden,” fortæller Øyvind Bordal, der bl.a. har boet i Helsingør og Ålsgårde, men i dag er bosat i København.

Med den nye stilling og samarbejdet med det maritime værksted Hal 16 vender Øyvind Bordal også til det mere praktiske arbejde med istandsættelse af skibe.

Har historisk interesse

For tiden udvikler han selv på en moderne letvægts kulfiberbåd, men har tidligere restaureret en række både og klassiske træskibe. Han glæder sig til at udbrede kendskabet til bevaring af historiske skibe.

”Jeg har altid haft en historisk interesse, og er optaget af, hvordan fartøjer har udviklet sig op igennem århundrederne. Jeg skal være med til at fremme den historiske forståelse og sørge for at praktiske erfaringer med klassiske fartøjer bliver tilgængelige. Den opgave ser jeg frem til at tage fat på,” siger Øyvind Bordal.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader