Gå til hoved-indhold
Batterier til både skal holdes opladet gennem vinteren, så klarer de bedst frostvejr, det er bedst at lade dem hver anden måned.Udstyr
Batterier til både skal holdes opladet gennem vinteren, så klarer de bedst frostvejr, det er bedst at lade dem hver anden måned.
Udstyr

Oplad bådens batterier gennem vinteren - og frostsikre ferskvandsanlæg med whisky

Du skal eksempelvis helst lade instrumenterne blive i båden, ligesom du kan frostsikre dit ferskvandsanlæg med whisky.

Af Troels Lykke |

Her får du fire tips fra fagmand Henning Wermuth fra Marine Electronic i Aarhus om vinterklargøring af din båd:

1. Batterier skal holdes opladet gennem vinteren, så klarer de bedst frostvejr. Det er bedst at lade dem hver anden måned. Dette gælder alle batterier, også motorbatterier og batteri for bovpropel/ankerspil. Ikke alle installationer af landladere er tilsluttet disse to sidst nævnte.

2. Pak ikke kabler og stik på mast ind i plastik, det holder på fugten. Brug i stedet en stofpose eller andet åndbart materiale.

3. Lad instrumenterne blive i båden. Instrumenter er beregnet til langsomme temperatursvingninger, hurtige temperaturskift danner kondens, dette skader elektronikken. Beskyt dem mod sollys.

4. Frostsikre ferskvandsanlæg. Et ferskvandsanlæg bør tømmes for vand eller frostsikres. Man kan evt. tømme anlægget med trykluft således, at alt vand kommer ud, eller man kan vælge at frostsikre det ved at hælde en billig falske whisky i tanken og så starte sæsonen med at lave en gang Irish coffee.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader