Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Kæmpe krydstogtskib til Faaborg i denne uge

I Det Sydfynske Øhav er Faaborg eneste havn, der har taget imod krydstogtskibe langs kaj.

Af Troels Lykke |

Rekord-indehaveren blev leveret i foråret. Det er elleve gange så stort som Deutschland, der kommer igen til Faaborg på torsdag, det skriver journalist Søren Stidsholt Nielsen på Fyens.dk

Det Faaborg-aktuelle krydstogtskib Deutschland vakte opsigt, da det forleden trafikerede Det Sydfynske Øhav - og på torsdag kommer det igen.

Det 175 meter lange, Bahamas-flagede skib har en størrelse, vi ikke er vant til at observere mellem de sydfynske øer. Men bredere set er Deutschland et af branchens små skibe med plads til "kun" 600 gæster.

De største krydstogtskibe, der bygges i dag, er i kapacitet hele elleve gange større end det tyve år gamle Deutschland. Den øjeblikkelige titel som verdens største indehaves af Royal Caribbean Cruises' Symphony of the Seas leveret i foråret. Det har tre søstre i samme klasse, men dog alle med lidt færre pladser.

Sænkbare skorstene

Et par af søstrene trak folkemængder til de sydfynske kyster, da de på vej fra det finske byggeværft sejlede gennem Langelandsbælt og Storebælt for otte og ni år siden. Skibene havde fået konstrueret sænkbare skorstensrør, så de lige kunne klemmes under Storebæltsbroen.

Passagerer-kapaciteten på den helt nye, fransk-byggede storesøster oplyses til 6680. Dertil kommer en besætning på 2200. Altså tilsammen et sejlende samfund på 9000 mennesker. Det svarer til omkring halvanden gang Ærøs befolkning.

Det ser ud til, at krydstogtskibenes galloperende vokseværk dermed tager en puster. I hvert fald rummer nybygningsprogrammet for Royal Carribean, der er branchens største rederi, frem til 2024 ikke skibe større end med plads til 5000 passagerer. 

Faaborg eneste havn i Det Sydfynske

I Det Sydfynske Øhav er Faaborg eneste havn, der har taget imod krydstogtskibe langs kaj.

I Ærøskøbing har man dog flere gange sejlet krydstogt-passagerer ind fra et ankerliggende skib ud for byen. Det skete senest i maj i år, da det ældre og lidt større Albatros fra samme rederi som Deutschland gjorde ophold i nogle timer.

Største krydstogthavn i nærheden af det sydfynske er København med over 300 årlige anløb. Kiel tager imod omkring 170 anløb årligt, og i Hamborg er det 220 skibe.

Motor

Sejlere i Herslev Strand Sejlklub får nu mobil tøndesauna til 15-16 personer

Herslev Strand Sejlklub har indkøbt den fem meter lange mobile tøndesauna med midler fra henholdsvis Nordea-fonden (45.000 kroner) og Friluftrådet (50.000 kroner). Saunaen har plads til 15-16 personer.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken