Gå til hoved-indhold
Den nye havn kommer til at ligge ved siden af havnen, der er ved Kulturøen. Foto: Troels LykkeHavne
Den nye havn kommer til at ligge ved siden af havnen, der er ved Kulturøen. Foto: Troels Lykke

Lej havneplads i Middelfarts nye havn for 20.000 kroner

53 bådpladser åbnes i Nyhavn 2 i Middelfart 19. maj. 20 af pladserne skal lejes ud på helårsbasis for mellem 20.000 og 30.000 kroner.

Af Troels Lykke |

Bo Sørensen, der styrer byggeriet af Nyhavn 2 og parkeringsarealet for Janpi. P. Holding ApS, der ejes af hans kæreste Pia Schmidt Pedersen, fortæller, at de 53 bådpladser i Nyhavn 2, efter flere års tilløb nu omsider står færdige.

Havnen åbnes ved en officiel indvielse den 19. maj.

20 af pladserne skal lejes ud på helårsbasis til priser fra 20.000 til 30.000 kroner afhængig af bådstørrelse, mens resten forbeholdes gæstesejlere.

Også her kæmper han med kommunens forvaltning i forbindelse med den servicebygning med toiletter og bad, som skal etableres til sejlerne.

Marinaen bliver landets første fuldelektroniske selvbetjeningshavn, hvor sejlerne betaler med kreditkort elle mobilepay. Nyhavns ejere kan på deres mobiltelefoner følge aktiviteten og selv se, hvis nogle sejlere undgår at betale.

Døgnplads for 240 kroner

Det kommer til at koste 240 kroner i døgnet af ligge i Nyhavn 2, hvilket er 40 kroner mere end hos naboen i Kulturøen.

- Men der er alligevel sjældent plads til gæstesejlere i Nyhavn 1, så vi skal nok få fyldt op. Du får næppe bedre kajplads, hvis du ønsker en bynær placering med gåafstand til butiks- og restaurationslivet. Og det går flere og flere gæstesejlere efter, siger Bo Sørensen til fyens.dk

Kilde: Fyens.dk

Motor

Forskere har fundet svaret: Sådan opstår mega-bølger på havet

Britiske forskere fra Oxford har i et forsøg fundet frem til, hvordan de 30 meter høje Drapner-bølger skabes. Det kan gøre det lettere at forudsige fænomenet i fremtiden.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken