Gå til hoved-indhold
Store både
Store både
Store både
Store både

Svæv 1,5 meter over vandet - ny motorbåd foiler fra 18 knob

Motorbåden FOILER byder på anderledes sejlads for otte personer. Sejl op til 40 knob i båden, der er eldrevet til ti knob.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke kun sejlbådstilhængere, der har taget de moderne foils til sig. Også motorbådssejlerne kan svæve over vandet.

Blandt andet i den nye motorbåd FOILER fra Enata Industries, hvis skrog løfter sig halvanden meter over vandoverfladen, indtil bølgerne rammer den selvsamme højde:

- FOILER kan håndtere bølger op til 1,5 meter i 'foiling mode', mens den stadig sørger for fuld komfort. Under mere ekstreme forhold kan du trække foilsene op og bruge den som en klassisk båd, forklarer producenten på sin hjemmeside. 

El og diesel

I bådens motorrum gemmer sig to BMW-dieselmotorer på 320 hestekræfter. Motorer, der først kommer i brug ved en fart over 10 knob. Inden det runde tal nås er båden nemlig drevet fuldt elektrisk af to Enata-motorer.

Førend foilsene tages i brug, skal båden logge 18 knob, hvorfor de to dieselmotorer må på arbejde. Sejles på foils udvides bådens bredde samtidig fra 3,3 til 7,2 meter.  

De 32 fod, som båden måler i længden, er dog konstante. En længde, der er rigeligt til at huse otte personer på den kategori B certificerede motorbåd, der har en tophastighed på 40 knob. 

Stabil på foils

Skal man tro producenten, skal køberen hverken frygte farten eller foilsene. Båden er let at håndtere og samtidig stabil, lover producenten: 

- FOILER er utrolig stabil. Foilsene er designet til at skabe automatisk stabilitet. Det sikrer en meget komfortabelt sejlads ved at fjerne bevægelsen fremkaldt af bølgernes  indvirkning på skroget, understreger Enata Industries. 

Båden kan købes fra 990.000 euro, svarende til 7.378.038 danske kroner. Det tager 12 måneder at producere båden. 

Læs mere om båden på producentens hjemmeside og se flere billeder herunder: 

Motor

Amerikaner dykker over syv kilometer ned i Det Indiske Ocean

Som den første i verden har Victor Vescovo taget turen 7.192 meter ned i Java-kløftens dyb. Her opdagede han flere nye arter, ligesom det blev muligt at kortlægge området mere præcist end hidtil.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken