Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Marina News: Fredericia Lystbådehavn får ekstraudgift på 1 mio. kr.

På bare 3-4 år har galopperende korrosion ødelagt samtlige 311 stålpæle i den nyere Fredericia Lystbådehavn. Det skriver havneavisen Marina News.

Af Troels Lykke |

I det nyeste nummer af havne-avisen Marina News kan det blandt andet læses, at den få år gamle Fredericia Lystbådehavn er blevet ramt af galopperende korrosion. 

Havnen har derfor måttet udskifte samtlige 311 fortøjningspæle, hvilket betyder en uventet ekstraudgift på ca. 1 mio. kr. 

Næsten papir-tynde

Lystbådehavnen blev etableret med brugen af 8 mm tykke stålrør, som blev rammet ubeskyttede ned i havnebunden.

Det er dog indholdet af svovlbrinte i bundslammet, som har startet en aggressiv og i øvrigt eskalerende tærings-proces, der på blot 3-4 år har gjort stålrørene næsten papir-tynde - ja nogle steder sågar lavet huller i rørene. 

Formentlig har det store udslip af gødning ved storbranden på den nærliggende Fredericia Havn sat yderligere fart i den ødelæggende proces.

En korrosions-eksperten ekspert vurderer, at en lignende korrosion også kan være i gang på andre havne, hvor der er brugt rå stålrør. Hastigheden varierer dog fra sted til sted efter omstændighederne.

Læs på havnen eller nettet

Du kan i avisen ligeledes læse, at lystbådehavnen i Struer har skrottet betalingsautomaten – nu foregår alle transaktioner via smartphonen.

Marina News udsendes på print i 3.000 eksemplarer til alle landets havne og kan downloades  online på hjemmesiden havnefogeder.dk
Motor
content-loader
content-loader
content-loader