Gå til hoved-indhold

Sommerhavne: Oplev hele Danmarks natur på Livø

Alle aspekter af den danske natur findes på den blot 3,2 kvadratkilometer store Limfjordsø. Kig desuden nærmere på bygninger fra Ketter-tiden og et økologisk landbrug, lyder opfordringen fra Vindö 32-sejler Erik Thomsen fra Aalborg.

Kommas havnelods 2023-2025 udkommer nu i revideret udgave med over 1.000 havne

Kommas havnelods 2023-2025 er for mange nærmest en uundværlig guide for alle lystsejlere, og den nye udgave er gennemgribende opdateret og dækker danske, tyske, svenske og et udsnit af polske lystbådehavne – i alt over 1.000 havne.

 

Nye praktiske havneskilte til bådpladser fra Dyvig

- Den hvide plade kan tages op således at man ikke længere skal ligge på knæ for at skrive. Et super smart skilt der kun koster 250 kr. stykket, siger sælger Bent Larsen, der viser kort instruktionsvideo.

Sommerhavne: Glem alt om de rigtige sejlersko i Guldborg

Alle er velkomne på havnen hos Guldborg Falster Bådebrolaug ved indsejlingen til Guldborgsund, hvor sejlerne kommer hinanden ved – præcis, som i de gode, gamle dage, fortæller Rødvig-sejler, Mette Juhl.

Sommerhavne: I Nykøbing Mors byder de lokale sejlere på kaffe og kage

Gæstfriheden i Limfjordshavnen får af Skive-sejler Søren Rigborg topkarakter. Hver aften spilles solen ned, hvorefter duften af kaffe breder sig i klublokalerne. Sara taler med den jyske LM 27-sejler.

42 meter bro på vej i Bøgeskov Havn efter lokale fonde slog til

Det målrettede frivillige arbejde med at sikre Bøgeskov Havns overlevelse bakkes fortsat op af stærke lokale kræfter. Den positive udvikling understøttes også af lokale fonde, som er med til at holde hånden under havnen, der ligger lige nord for Stevns Klint.

14 supertips til brug af trailer og slæbested

Her er hurtige tips til, hvordan du undgår kø og gør håndteringen af båd og trailer til en god oplevelse

Gode tips til rigtigt sømandsskab i havnen - hjælp fx til når der skal fortøjes

Sejlere er kendt for at hjælpe hinanden. Vi er i hinandens skæbner på vandet. Og nu er der kommet en masse nye sejlere til. Dem tager vi i hånden her med denne artikel om ting der skaber respekt og en god stemning i havnen. Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) giver gode råd.

Nordmænd vilde med Hirsholmene i Kattegat

Denne ø rummer en skønhed, en jungle, en skare af truede fuglearter – og en historie med magtkamp og pirateri.

Kan du bruge havnens redningsudstyr? Instruktionsfilm fra FLID viser hvordan du får en livløs person op

Af og til rystes vi af meningsløse drukneulykker og et alt for stort antal ”nær-ved-ulykker” i havnene. I påsken 2022 søsætter Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) en ny kampagne, der sætter fokus på, at vi der bruger havnen skal kunne gribe ind, hvis uheldet er ude.