Gå til hoved-indhold

140 kvinder til Women’s Sailing Champions League i Sundby - kæmpe stævne i dansk sejlsport

Weekendens WOW event, hvor 32 kvindehold fra 11 nationer mødes, må være et af de største stævner med rene kvindehold på startlinjen i Danmark nogensinde.

Ny rekord i Silverrudder - 379 startende solo-sejlere fra 16 nationer klar i Svendborg Havn - LIVE FRA 9.45 TIL 13.30

Der bliver trængsel på startlinjen i dag fredag 15. september udfor Christiansminde, når første start går kl. ti. Ud af 450 tilmeldte er 379 både klar, i let sydlig vind, når sejlerne sendes bagbord rundt om Fyn. Silverrudder sender live og minbaad.dk kommenterer fra vandet. Fin vind og kraftig…

Tre danskere på ny super maxi båd Y3K på 101 fod vinder Maxi Yacht Rolex Cup 2023 på Sardinien

Der var tre danskere på den 30,5 meter lange og nye Y3K fra Hamborg, da Maxi Yacht Rolex Cup 2023 blev sejlet på Sardinien i Italien. De danske gaster var Felix Jacobsen, Martin Tidemand og den tidligere America's Cup-vinder fra Alinghi, Jann Neergaard. Vi taler med Felix.

Oscar Thule fra Fredericia Sejlklub er tilbage og vinder Ungdoms-DM i Europajolle

Det var et DM i Frederiksværk, hvor sejlere op til 23 år var inviteret, da klassen fortrinsvis er med sejlere i denne aldersgruppe, var der stort sammenfald, mellem deltagerne til det officielle DM og nu U23-DM. Den anden Fredericia-sejler Camilla Svensson tog sølv. Aksel Berg fra Kaløvig tog…

U-danmarksmestre kåret i alle klasser ved Ungdoms-DM i Frederiksværk og Juelsminde

Dansk Sejlunions Ungdoms-DM blev i år afviklet i fin stil af Frederiksværk Sejlklub og Juelsminde Sejlklub. Her kæmpede sejlere fra hele landet om U-DM-medaljer i Optimist A, Zoom8, Europe, ILCA 4 & 6 i Frederiksværk, mens 29er og Feva var i Juelsminde. Se Brøgger-fotos.

Taktisk brøler koster SailGP Danmark plads i finale i fransk Grand Prix ved Saint-Tropez - se video af fejl

Rockwool Danmark SailGP Team tog 4. plads i Saint-Tropez. En taktisk disposition i det sidste ræs kostede en plads i finalen for de bedste tre SailGP-hold med et enkelt point. - For at være ærlig er det nok den største skuffelse, vi har haft i SailGP, indrømmer skipper Nicolai Sehested.

Team New Zealands mast kollapser meget dramatisk i Saint-Tropez SailGP - danskerne i front efter lørdagen

Der var drama under dagens sidste kapsejlads, da New Zealand SailGP Team led vildt vingekollaps, der medførte store skader på båden. Utroligt held at ingen sejlere blev ramt Nicolai Sehested og Rockwool-holdet fører a-point over kiwierne. Se sejladserne i dag fra kl. 11.50 på TV 2 Sport X.

Dansk Rockwool SailGP-hold klar til Saint-Tropez - svært sted at sejle, siger Sehested

SailGP-flåden er i denne weekend tilbage i Saint-Tropez. Her skal France Sail Grand Prix afgøres. Det er starten på hård periode med tre events på bare seks uger. ”Det bliver knald eller fald for sæsonen”, siger skipperen på det danske SailGP-hold, Nicolai Sehested. Se sejladser live på TV 2.

X-Yachts vil vise de er til ræs: Kommer i 2025 med kapsejladsbåd XR-model på cirka 42 til 44 fod

X-Yachts, der startede med X-79eren, kommer om et par år et af deres mest dedikerede kapsejladsprojekter i årtier. De første skitser og tanker blev præsenteret foran sejlere og journalister ved ORC Worlds i Kiel i år. XR-båden bliver ikke One Design. Prof-sejleren Bouwe Bekking er med i projektet.

Solstrålehistorie fra Faaborg Sejlklub - Hinz-brødre forsvarer DM-titel i L23

Den ældre L23 er stadig aktiv. I weekenden var der L23 DM under Sailing Aarhus Week. Der var fantastiske sejladser og sejlerfest på kajen, da Sune Hinz, Kåre Hinz og Søren Nielsen forsvarede deres titel ”Ophelia”, med fem førstepladser i otte sejladser.