Gå til hoved-indhold

Fantastisk sejltur med 40 knobs powerbåd ud til svømmende, venlige grise på Bahamas

1250 kr. for fem timer, per person, men sejlturen med 3x350 hk motorer bagpå, ud til grise, havskildpadder og snorkling, var pengene værd i Bahamas paradis, lyseblåt klart vand og varme i februar. En times flyvning fra Miami. Vi var med og fik minder for livet.

 

Fiskekutter fra Kalundborg sank næsten - nu lækker den olie

I weekenden lå en kutter i Kalundborg og bankede ved kajen med en kraftig slagside. Vestsjællands Brandvæsen rykkede ud og siden da er den begyndt at lække olie.

53 år gammelt fragtskib gik ned i Marmarahavet - seks personer kan være fanget på skibet

Der skal nu dykkere ned på 53 meters dybde for at besigtige skibsvraget.

Hellehavn Nakke Fyr nord for Møns Klint reddet fra skrot

De seneste år er kanten af klinten rykket tættere og tættere på fyrtårnet, og efter stormen Pia i december 2023 besluttede Søfartsstyrelsen, der ejer fyret, at det var tid til at rive det ned. Skrothandler fra Vordingborg vil bevare fyret.

 

Grøn skibsfart: Nyt forsyningssystem til metanol øger sikkerheden og sparer på energien

Med et nyt forsyningssystem kan danske Eltronic FuelTech som de første i branchen levere udstyr til transport af brændstof fra tank til motor på metanoldrevne skibe. Det kan spare rederierne såvel penge som energi samt øge sikkerheden. Laura Mærsk var første containerskib, der sejlede på grøn…

Ny bog: Lær alt om havets danske fisk

Koustrup & Co. udgiver nu bogen 'Havets Fisk' - en fortælling om havets skabninger, fortalt af ekspert og forfatter, Lars Thomas. I denne bog inviteres læseren til en forunderlig rejse gennem havets dybder, hvor forskellige fisk er historiens stjerner.

Nye redningsbåde på vej til Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn, Hvide Sande og Esbjerg

Byggeriet af nye redningsbåde til Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn, Hvide Sande og Esbjerg kan snart gå i gang. Det bliver det estiske skibsværft Baltic Work Boats, der skal bygge de nye redningsbåde til redningsstationerne, lyder det fra  Fiskeri Tidende.

Sådan vedligeholdes Dannebrogs chalupper Krone 1 og Krone 2 på Dansk Marine Center Aalborg Yachtværft

I Aalborg servicerer man de royale chalupper, der bruges som transportbåde af mandskab, når Dannebrog ligger for anker. I år skal Volvo Penta-motoren på Krone 2 have den helt store vedligeholdelse på Dansk Marine Center Aalborg Yacht Værft. Se video med bådene, nederst i artiklen.

Svenske Windy 34 Alizé - vinder prestigefuld 2024 MBY Awards - luksus med 51 knob over bølgerne

Er du til luksus og har nogle mio. på kontoen, så kommer Windy nu med en prisvinder: Windy 34 Alizé. En båd, der kan sejle stærkt og med adræt håndtering og en jævn, blød tur i bølgerne, og derefter rumme en familie en nat eller to, når de når deres destination. Se tjekket video.

Amerikanske BIG R30 Revolution, ny el-båd med høj fart

Ingeniør Jan Hovald Petersen skriver her om den nye el-motorbåd BIG R30 Revolution fra Blue Innovation Group i Florida. En bemærkelsesværdig mellemstor el-motorbåd på 30 fod med en ganske høj sejlhastighed.