Gå til hoved-indhold

65-årige Susanne mødte isbjørn under rotur på Grønland

På 58 dage kom Susanne Jars fra Brabrand to gange helt tæt på de store bjørne. - Man når ikke at blive bange, fortæller roeren til TV 2 Østjylland.

Bornholms Politi har fået en ny tjekket alu-båd - egnet til Østersøen - se video af båden

Bornholms Politi opgraderer med ny, stærk alu-båd med kahyt. Den skal være med til at skabe tryghed og man kan patruljere i den hele året rundt.

Svømmere indkaldt til at lede efter 20-årig, der fredag nat villle krydse Nørresø i kajak med to venner

Politiet genoptager søgningen af den 20-årige mand fra Viborg, der fredag nat forsøgte at sejle tværs over Nørresø i Viborg sammen med to venner i en kajak. Kun to af vennerne nåede i land.

App gør det lettere at finde 300 turbøjer i Danmark

Hvis du ikke lige vil smide anker, så er der lagt mere end 150 turbøjer ud ved nøje udvalgte steder rundt omkring i landet. Bøjerne kan frit benyttes af alle medlemmer af Danske Tursejlere og Dansk Sejlunion samt alle andre fritidssejlere.

Kast ankeret i dansk farvand - erfaren sejler deler praktiske råd

Overnatninger på øde ankerpladser er noget særligt. En erfaring, som langturssejler Thomas Veber giver videre til danskerne i bogen “Ankerliv - lær at ankre og få flere oplevelser med din båd”, der skal gøre bådejerne trygge for anker.

Greenpeace tiltalt for at bryde søsikkerhedsloven og for hærværk - malede på tankskib ved Langeland

Det var ulovligt, da Greenpeace Danmark med fire aktioner over flere dage i foråret 2022 protesterede mod russisk olie syd for Langeland. Det mener anklagemyndigheden i hvert fald, og derfor er miljøorganisationen tirsdag hevet i retten i Svendborg.

 

Det maritime Danmark er på Folkemødet - syng sømandsviser fredag kl. 18 med Søren Pind og Mogens Jensen

Tonerne lyder lystigt over Postbåden Peter fredag aften, hvor de to politikere synger for på velkendte sømandsviser. Kom tidligt, anbefaler Danske Rederier.

Delebåd-tjenesten Skipperi lancerer nyt koncept i USA

Nu tager Skipperi næste skridt i sin globale udvikling. Stoppet er nu USA, hvor Skipperi samarbejder med Yamaha. Opstarten i USA vil begynde ved ferieparadiset Hilton Head Island. Det forventes ligeledes, at firmaet inden længe kan lancere flere steder i USA.

Motorbåds-sejler: Flere og flere sejler med benzinmotorer, så tre benzinstandere i Roskilde Fjord er alt for få

René Bruuns holder til i Lyndby Havn i bunden af Roskilde Fjord ved Lejre Vig. Her har han en Nimbus W9 med en benzindrevet Mercury Verado 300 hk motor. - Jeg og andre har problemer med af finde brændstof til benzinmotoren, skriver han i et læserbrev.

Lørdag planter Danmark ålegræs - vær med på 32 udplantningssteder i hele landet

Frivillige og forskere arbejder sammen om at samle information og udplante nyt ålegræs. Ved at binde skud af ålegræs kan du være med til at hjælpe projektet på vej i morgen, lørdag den 8. juni.