Gå til hoved-indhold

Sommerhavne: Autentiske Bønnerup - et oplagt udgangspunkt for sejlads i Kattegat

Sverige, Anholt og flere andre populære sejlermål kan nås fra Bønnerup på Djursland, der lokker med hyggelige restauranter og en god, nordisk stemning. Nicholson 31-sejler Mark Vegh fortæller.

Kultur og natur kombineres i Limfjorden - her er en oplagt ferierute for sejlerparret

Oplevelserne står i kø, når kursen sættes mod Nordvestjylland. Prøv blandt andet en sjov kabelbane og besøg en landsdækkende virksomhed. Vi foreslår en ugelang sejlplan.

Sommerhavne: Køkkenet er sejlernes navle i Nr. Uttrup

Sejlersnakken flyver over gryderne i Limfjordshavnens køkken, når bådejere fra nær og fjern mødes for at tilberede dagens måltid. De imødekommende lokale hjælper atmosfæren på vej, forklarer 48-årige Torben Lerche fra Skive.

Sommerhavne: Oplev hele Danmarks natur på Livø

Alle aspekter af den danske natur findes på den blot 3,2 kvadratkilometer store Limfjordsø. Kig desuden nærmere på bygninger fra Ketter-tiden og et økologisk landbrug, lyder opfordringen fra 66-årige Svend Vindö 32-sejler Erik Thomsen fra Aalborg.

180 nye redningsstiger med soldrevet lys skal forebygge drukneulykker i danske havne - TrygFonden donerer

180 skrigorange redningsstiger bliver i disse uger sat op i udvalgte havne i hele Danmark. Stigerne har solcelledrevet lys, så de selv i mørke kan ses fra vandet, hvor de skal medvirke til at forebygge drukneulykker i havnene. Allerede nu kan havne søge om yderligere redningsstiger.

 

Gigantisk udvidelse på vej i Aarhus' industrihavn

Arealmæssigt er Aarhus Havn næsten lige så stor som hele midtbyen - og nu skal den være endnu større. Høring på vej.

105 meter langskibsbro bygges på Fur Havn til større lystbåde

Skive Kommune og Fur Havneforening fortæller nu, at finansieringen er på plads, og at der er lavet en entrepriseaftale med en hovedentreprenør. Den samlede anlægssum lyder på omkring 5 mio. kroner ekskl. moms.

Sejlerne indtager det moderne Nordhavn med fokus på søsikkerhed og havmiljø

Det Danske Spejderkorps (DDS) har længe haft ønske om at igangsætte spejderaktiviteter i Nordhavn for børn og unge. Nu er foreningen kommet i gang med hjælp fra det lokale myndigheder, der stiller areal og grejcontainer til rådighed.

Kran, traktor og trailer i ét - selvkørende bådvogn til svenske priser vinder frem

Ti danske havne har allerede taget Subliften til sig. En svenskbygget lift, der bryster sig af at være designet i Volvokvalitet til svenske priser.

Ikke alle mink slås ihjel - tæt på Aarhus Lystbådehavn boltrer de sig og dræber rotter

Ejvind Nielsen, havnemester på Aarhus Havn, understreger, at mink er drøneffektive mod rotter, og folk er vældig tilfredse med, at der er dyreliv omkring dem, skriver TV MidtVest.