Gå til hoved-indhold

Lystsejlere har mere end fordoblet deres forbrug i de danske havne

De sejlende turister bruger tre gange så mange penge i de danske havne som for bare 10 år siden. Det skaber et kæmpe vækstpotentiale for havnene og området omkring.

Miljøskibe til 27 millioner har ikke sejlet en eneste sømil

I 2013 købte Miljøstyrelsen to katamaranskibe i England, Sif og Frigg, som skulle overvåge det danske havmiljø. Men siden 2015 har de ligget i Svendborg og ikke sejlet én sømil, fordi styrelsen ikke har arbejdet professionelt fra start, mener Danske Maritime.

Husbådsejere smides ud af havn med tre ugers varsel

Efter flere år er det slut for beboerne i Nolds Havn på Sjælland. Torsdag den 28. februar skal sejlerne være flyttet fra havnen, slår et brev fra Næstved Kommune fast.

Danske og udenlandske sejlere utilfredse med faciliteter i havnene

Det viser en ny, landsdækkende undersøgelse foretaget af VisitDenmark for sejleråret 2017. Det halter med wi-fi og tilfredshed med havnens standard. Men service er blevet bedre.

Ny redningsbåd fra Svenske Søredning blev døbt i Juelsminde

'Rescue Juelsminde' er navnet på Dansk Søredningsselskabs nye redningsbåd, som kommer til at dække området fra Middelfart til Samsø.

Korsør Havn holder maritim kulturdage med inspektionsskib og andet

24.-25. august afholdes de maritime kulturdage i Korsør. Her lægger Søfartsstyrelsen deres inspektionsskib Poul Løwenørn til kaj, og Tuco demonstrer deres nyeste teknologi.

Poser fra Turismens Venner i Bogense får sejlere til at blive i havnen

Det har stor effekt når de grønblusede frivillige fra Turismens Venner går rundt på havnen og deler poser med turistinformation rundt i Bogense.

 

Lystbådehavne i Danmark har nu rekord mange gæstesejlere

Sejlere flyver mindre sydpå eller sidder i en varm bil til Middelhavet lige nu. Mange vælger istedet at sejle rundt i Danmark. Der er rekord mange gæstesejlere lige nu.

Både ligger i 12 lag i Skagen Havn på grund af Skagen Festival

Havnen i Skagen er for tiden en populær destination. Skagen Festival er i fuld gang, og det betyder mange sejlbåde.

Sejler: Ærø er min yndlingsø på ferien - uden betalingsstander

Sig farvel til moderne bygninger og iskolde faciliteter. På Ærø er en dejlig stemning, og betalingsstanderen er byttet ud med havnens personale, fortæller Claus Holst Johansen.