Gå til hoved-indhold

Prisstigning havde ingen indflydelse - Silverrudder 2023 udsolgt på få timer

450 styks startnumre blev sat til salg en søndag eftermiddag, og kun få timer senere var alle væk, selvom tilmeldingsgebyret steg med 300 kroner for solo-sejladsen rundt om Fyn til september. 128 danskere deltager i sejladsen, mens 265 kommer fra Tyskland.

Mød SailGP-gasten Katja Salskov-Iversen i et YouTube-interview

Den 29-årige tidligere OL-bronzevinder i 49erFX taler om hendes rolle på F50eren, og om hvordan hun sammen med SailGP arbejder for at inspirere flere kvinder til at forfølge deres drømme inden for sejlads.

11th Hour Racing slår egen 24 timer rekord i Det Indiske Ocean - Team Holcim-PRB i front

11th Hour Racing Team har slået egen rekord med 544,63 sømil sejlet på et døgn i The Ocean Race. Team Holcim-PRB er flere hundrede sømil foran nummer to, hvor fire IMOCA 60ere drøner mod Brasilien. Den hidtidige officielle rekord for IMOCAer er på 539,71 sømil, sat af Hugo Boss.

 

Silverrudder gør det lettere at bruger tracker på bådene og et nyt øltelt sættes op på havnen

Danmarks største kølbådssejlads, målt på antal både, optimerer nu trackere og andet. Silverrudder i Svendborg åbner for tilmelding søndag klokken 18 og lukker salg når 450 billetter er solgt. Der plejer at være udsolgt på to timer.

Bunden er delamineret og bevæger sig på GUYOT Team Europe der sejler tilbage til Cape Town

Den ældre IMOCA 60er hed før Hugo Boss og har åbenbart fået en masse tæsk af solo-sejleren Alex Thomson i solo-sejladsen Vendee Globe. Bunden bevæger sig da sandwich-konstruktion i kulfiber er gået op i limningen.

Biotherm og 11th Hour Racing Team suspenderede sejladsen efter start i Cape Town efter pludselige vindpust

Det gik galt for Biotherm og 11th Hour Racing Team blot et par minutter inde i denne monsteretape fra Cape Town til Itajaí i Brasilien. En tur på 35 dages nonstop sejlads. Se video fra starten med de imponerende både. Hocim -PRB i front.

Fem IMOCA 60ere forlader Cape Town - kurs mod Brasilien - 12.750 sømil venter og måske isbjerge

Med 12.750 sømil vil 3. ben i The Ocean Race være den længste nogensinde i de 50 år og 14 udgaver, siden dette løb startede. Det sker ved middagstid i Cape Town søndag 26. februar. Det bliver den mest følelsesladede afgang for venner og familie. Isbjerge kan blive en trussel.

 

19-årige IQ Foil surfer Johan Søe kåret til Årets Sejlsportstalent 2022

Et ekstremt succesfuldt år kombineret med et kæmpe potentiale for fortsat udvikling har sikret windsurferen Johan Søe titlen som Årets Talent i dansk sejlsport 2022. Lige nu er det 105 kilo muskelbundt på Tenerife og træne, fortæller Aarhus-surferen til minbaad.dk.

X-Yachts Gold Cup 2023 er åben - sejles atter i skønne Aarhus

Fra 17. august 2023 arrangerer X-Yachts endnu engang Gold Cup i Østjylland, i tæt samarbejde med Aarhus International Sailing Center. Tilmeding er nu åben. Og festen bliver nu større, da det sidste gang var i en corona-tid.

Danmark tager femtepladsen i SailGP efter en dramatisk sejlads afbrudt af ekstremt vejr i Sydney

Hårde vejrforhold forårsagede skader på bådudstyr og SailGP’s eventområde ved weekendens KPMG Australia Sail Grand Prix i Sydney. Det danske Rockwool SailGP-hold sejlede sig til en femteplads, før naturens kræfter satte en stopper for videre konkurrence.