Gå til hoved-indhold

OL-guldvinderen Anne-Marie Rindom vinder Kulturministerens Idrætspris 2024 - en rollemodel for yngre generationer

En af verdens bedste jollesejlere, en rollemodel for yngre generationer og et fornemt eksempel på den danske eliteidrætsmodel, hvor sportslige karriere og uddannelse går hånd-i-hånd. Sådan lyder begrundelsen for, at 33-årige Anne-Marie Rindom modtog Kulturministerens Idrætspris 2024.

 

Anders Johansen og svenske Göran Artman er nu gået i dørken efter de kom til Shetlandsøerne fra Bergen

- Vi gjorde det. Finish line torsdag kl. 00.30 efter 190 sømil plus krydstillæg. Turen tog 35,5 time. Den var rå, men sjov. Vi er nu fortøjet i Lerwick på Shetlandsøerne. Godnat efter en varm suppe i det lokale klubhus, skriver Anders Johansen, der holder pause til søndag før kurs mod Bergen.

Podiepladser på spil i New York City for Sehested i F50er - følg sejladserne på TV2

Det spidser til i The Big Apple, når SailGP-flåden sætter kurs mod New York City, som er det næstsidste Sail Grand Prix i sæson 4. Spændingen bliver på sit højeste, da kampen om de endelige podiepladser for alvor er i gang. Ti hold er klar ud for Manhattan. Se også dokumentar.

Vejle-sejler Anders Johansen med i rå offshore Shetlands Race med svensker

JPK 10.30-sejler Anders Johansen har sejlet 500 sømil til Bergen ved Norges vestlige kyst for at deltage i Shetlands Race. I dag gik starten mod Shetlandsøerne, hvor man efter 190 sømil holder en pause, hvorefter turen går tilbage til Bergen. Følg Vejle-båden på YB-Tracking.

Kender du en Wauquiez 37? Faldsled-sejler Helge Kold fortæller om sin IOR-racer fra 70erne før Classic Fyn Rundt

Wauquiez 37 vejer otte tons og har et stort undervandsskrog og er ikke hurtig, men klarer bølgerne godt på kryds i hårdt vejr, siger Helge Kold fra Faldsled Sejl- og Motorbådsklub. Besætningen på fire mand nåede dog ikke rundt om Fyn, efter vind op til 22 m/sek. på Nordfyn.

Anne-Marie Rindom skal være fanebærer ved OL i Paris med målmand Niklas Landin på Seinen

’En kæmpe ære’. Sådan betegner 33-årige Anne-Marie Rindom selv det faktum, at hun ved OL’s åbningsceremoni skal bære den danske fane sammen med håndboldherrernes målmand Niklas Landin, når den olympiske flamme tændes den 26. juli i Paris.

De danske H-båds-mestre Bertelsen, Schulz, Jepsen og Kofoged skruer op i Lydens By i intens regn

Struer Bugt var skueplads for Eliteseriens andet stævne i år i H-båds-klassen. Opgøret blev domineret af tre besætninger, som tidligt har lagt sig i position til at erobre titlen i den tætte Eliteserie. Anders Bertelsen og gaster vandt. Besætning nåede at knække mast undervejs.

 

1. division: Roskilde var nede i vandet, men vinder otte af ti flights i Helsingør

De kan noget særligt i Roskilde. De gæve sejlere tog atter sejren i Sejlsportsligaens 1. division, som i weekenden gæstede Sjælland Rundt Sailing Week.

Kommende og tidligere OL-sejler kæmpede om guldet til Init Business Cup

Anette Viborg og Johan Schubert gik foran, da firma-stævnet løb af stablen i Horsens. Medaljehåbet Anne-Marie Rindom, ligeledes fra Horsens, sendte sin far på vandet.

Kun 73 af 110 tilmeldte både mødte på startlinjen i AFI 2Star Race

Kryds i 11 sekundmeter udfordrede sejlerne i Aarhus-Samsø-sejladsen. Flere valgte ikke at stille til start, men yderligere 16 både udgik undervejs. Vinder af Damernes Pokal blev Scan-kap 99'eren Frk. Fast.