Gå til hoved-indhold

Tæt duel ved Copenhagen Champs 2020 i J/70, men rutinerede Henrik Søderlund var bedst

Stævnet satte en tyk streg under, at der på Øresund pt. er to besætninger fra henholdsvis KDY og Hellerup, man skal stå tidligt op for at bide skeer med. Der er her tale om skipper Henrik Søderlund og skipper Bo Bøje, der var á point ved stævnet.

Jeanneau Sun Fast 3600 fra København udfordrer nu fynsk Frost 38 i Danmark Rundt Inshore

Der kommer endnu en båd på banen på lørdag den 10. oktober kl. 10.00, når der bliver et nyt forsøg på at sætte referencetid på Round Denmark Race Inshore. På startlinjen sammen med Frostboksen kommer havraceren Astarte II, en Jeanneau Sun Fast 3600 med skipper Torben Falholt. 

ClubSwan 80 med vippekøl og C-foils på vej

ClubSwan 50 og 36 findes allerede samt en ClubSwan 125, der er under produktion. Nu er en ny 80-fods kulfiberbåd ligeledes på vej, tegnet af argentineren Juan Kouyoumdjian. Entypebåden ClubSwan 80 er 24 meter lang, 6 meter bred og stikker 6,3 meter.

11th Hour Racing bygger første IMOCA 60 i nyt design til The Ocean Race 2022-23

Som de første har 11th Hour Racing løftet sløret for deres nye IMOCA 60. En båd, der bygges i Frankrig af førende designere og bådebyggere og skal tage del i den nye udviklingsklasse under den kommende Jorden rundt-sejlads.

 

OL-klassernes store VM i Holland rykkes ét år til 2023

Det udskudte OL i 2021 får nu arrangørerne til at sætte en ny dato for de ti OL-klassers samlede VM i sejlsport. Hollandske Haag er fortsat vært ved mesterskabet i august 2023, mens en ny vært søges til ungdommens VM i 2021.

Blæst skabte champagnesejlads til Europajolle-DM 2020 i Sønderborg - Anna Livbjerg vandt igen

I en svær tid, hvor corona har taget styringen, formåede Sønderborg Yacht Club sammen med Europa Class Denmark at afvikle et større stævne under den nye dagsorden med gruppesejlads, fortæller Europajolle-far Kenneth Bøggild.

Warrer og Precht tog 4. plads ved 49er-EM - Baad og Thusgaard på 17. plads i 49erFX

Jonas Warrer og Jacob Precht viste gode takter med en 4. plads ved 49er-EM i Østrig, mens Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49erFX sluttede på en skuffende 17. plads. Stævnet på Attersee var præget af mange aflyste sejladser. Begge besætninger skal til OL i Japan.

Når elitesejlads bliver meditation - hør OK-sejler Bo Petersen i ny podcast

57-årige Bo Petersen er på vandet fem dage om ugen i sin OK-jolle. For at ligge i toppen ja, men i højere grad for at få renset hovedet og kroppen. Mød Hellerup-sejleren i OK-klassens nye podcast ”Helt OK!”. Journalist og OK-sejler Per Ølholm står bag.

Atter vind ved EM for 49er og Nacra - følg danskerne via live-tracking

Efter en lang onsdag uden sejladser kapsejler der igen ved europamesterskaberne i Østrig. Fire danske besætninger befinder sig i top-10. Få link til live-tracking.

44 Europajolle-sejlere fik stævne trods trættende corona-regler - Magnus Lundin Overbæk vandt

Corona-restriktioner spændte ikke ben for Europajollernes ranglistestævne i Kaløvig, som var ét af få stævner i Danmark for tiden. Magnus Lundin Overbæk fra Hellerup Sejlklub strøg til tops.