Gå til hoved-indhold

SailGP-hold opruster med Rindom og Salskov-Iversen før sæsonstart på Bermuda

Det danske hold, der med Rockwool som hovedsponsor skal forsvare Dannebrog i SailGP, har fået to danske, kvindelige atleter, nemlig OL-bronzevinderne fra Rio, Anne-Marie Rindom og Katja Salskov-Iversen.

Warrer og Precht ligger 2'er ved det måske sidste stævne før OL

En 1-2-1-serie sender den danske 49er-besætning på medaljekurs. Også Ida Baad og Marie Thusgaard i 49erFX og Nacra-sejlerne Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun er i top-10. Der sejles frem til fredag.

Bo Jarvig fra Kaløvig - energisk ildsjæl med kant - træner Helvede i Marts

Årets Idrætsleder i Aarhus 2019, Bo Jarvig, mener, at det kan være meget begrænset, hvad man får ud af decideret vintertræning. I stedet trænes på alle hverdage i marts, også i 10 m/sek. Derfor navnet Helvede i Marts. Vores fotograf Peter Brøgger var i Kaløvig til Zoom8- og Europajolle-træning.

Næste America's Cup bliver igen sejlet i AC75 - kun én båd må bygges

Kun en enkelt båd må bygges for at holde udgifterne nede og for at få flere hold med. Det er Royal New Zealand Yacht Squadron og den nye udfordrer Royal Yacht Squadron Racing, repræsenteret af INEOS TEAM UK, blevet enige forud for den 37. America's Cup.

OL i Japan bliver uden internationale tilskuere

De japanske værter har besluttet, at OL og PL i Tokyo bliver uden internationale tilskuere. Dermed udebliver folkefesten på tværs af landegrænser, og beslutningen får samtidig økonomiske konsekvenser for dansk idræt. DIF begræder beslutningen.

Tyskerne tror ikke på åbning før sommerferien - Kieler Woche udskudt til september

Igen i år udskydes sejladser på stribe. Denne gang er det den tyske mega-event Kieler Woche, der må rykke krydset i kalenderen to måneder tilbage.

For Anne-Marie Rindom var OL-udsættelsen et tiltrængt pusterum

Da pandemien i starten af 2020 lukkede verden ned, var den danske sejlers krop under et voldsomt pres efter perioder med overtræning. - Min krop skreg lidt på det tidspunkt, fortæller sejleren til dr.dk, der skriver en længere artikel om det danske OL-medaljehåb.

Covid-19 udsætter igen kæmpe J/70-EM fra juni til august 2021

Restriktionerne for, hvordan man tilpasser sig corona-situationen, vil sandsynligvis gøre sejlads svært i juni på Øresund. Samtidig vil alle sociale aktiviteter blive aflyst, hvis EM for over 100 J/70-hold ikke rykkes til slutningen af august, forklarer KDY.

I år har Sjælland Rundt 75 års jubilæum

Var det ikke for J.F. Madsen, Willy Krogh Hansen, Knud Petersen, Axel Aspman og Viggo Nielsen ville der nok ikke være noget, der hed Sjælland Rundt. Disse driftige initiativtagere står bag dét, der senere skulle udvikle sig til verdens største kapsejlads med over 2.000 både.

Team New Zealand vinder 36. America's Cup 7-3 i overlegen stil

Luna Rossa vandt starten igen, men Team New Zealand valgte højre fløj lige efter startskuddet og derfra øgede kiwierne, der gennem America's Cup havde den bedste fart, især på læns. De foilende Formel 1-både beviste, at de er spændende at se på, selv i 5 m/sek.