Gå til hoved-indhold

Forsvarerne fra Emirates Team New Zealand kæntrer få dage før udfordrernes Prada Cup

Under en træningssejlads mod INEOS Team UK mandag lokal tid måtte de forsvarende America's Cup-vindere fra New Zealand en tur i baljen. Om tre dage mødes de tre udfordrere fra Storbritannien, USA og Italien i Prada Cup. 15. januar går det løs, se program her.

Gitana 17 afbrød rekordforsøg i november - nu er 32 meter trimaran på vej - sejler 35, 7 knob

Rekorden, der skal slås i jorden rundt-sejladsen Jules Verne Trophy lyder på 40 dage og 23 timer. En rekord, der blev sat i januar 2017 og tilhører Francis Joyon og holdet fra Idec Sport. I nat startede så Gitana-teamet i Lorient med seks mand om bord på deres 32 meter lange Maxi. Den foilende...

Pladsen i den 36. America's Cup er på højkant: Om en uge mødes udfordrerne i Prada Cup

Ineos Team UK, American Magic og Luna Rossa kæmper om billetten til America's Cup, hvor de forsvarende mestre fra Emirates Team New Zealand venter. Prada Cup sejles fra den 15. januar til slutningen af februar. Se program og glæd dig.

Sejlklub K.A.S.: Kom og uddan dig til kapsejladstræner - prof-sejler Radich underviser

Kapsejladsskolen i K.A.S. er i rivende udvikling, derfor lanceres nu en kapsejler-træneruddannelse, der på sigt skal understøtte kapsejladsskolens videre udvikling. Cheftræner bliver Jesper Radich og hans nye koncept ”Sailing Skills”, samt eksperterne fra ”Crew You!

Vendée Globe: Fjerdemanden om Cape Horn sejler med kun én hånd

Franske Damien Seguin runder som den første i Vendée Globe-historien den amerikanske sydspids uden to hænder. Seguin fik under optakten til Vendée Globe-sejladsen hjælp af den erfarne solosejler, Jean Le Cam.

X⁴Box boathandling – roller og ansvar på sejlbåd under kapsejlads

Her i vintertiden er der tid til vedligeholdelse af sejl, udstyr og elektronikken, men med ni besætningsmedlemmer om bord bør én af de vigtigste ting, nemlig besætningen til den kommende sæson, også prioriteres, fortæller kapsejler og X⁴-skipper, Henrik Jørgensen.

48-årige Yannick Bestaven runder som den første Cape Horn i Vendée Globe

Efter at have ført siden første juledag kunne franskmanden lørdag gå forbi den amerikanske sydspids. Yderligere to sejlere har rundet det ikoniske kap. Bestaven har nu 6.600 sømil til mållinjen.

Sådan vil den nye ClubSwan 80 se ud - C-foils skal løfte båden lidt ud af vandet

ClubSwan 80 bliver langt mere ekstrem end ClubSwan 50. Den nye båd bliver nemlig med en 6,3 meter køl, der kan svinges til luv. Alt sammen for at øge stabiliten og for at spare 10 gaster på kanten.

Kulttræner Finn 'Beton' hylder det "klassedelte sejlersamfund"

- I 2021 håber vi at kunne videreudvikle systemet med "funktionstrænere", så sejleren altid kan forvente, at der er en synlig træner til stede i deres sejlerliv, forklarer den utroligt populære elite- og ungdomstræner fra Aarhus, Finn 'Beton' Jensen, der ser tilbage på 2020.

Sejlsportsåret 2020: Et år, der ikke gik som ventet

På to minutter ser World Sailing tilbage på et mærkværdigt sportsår. Et år, hvor OL og andre store mesterskaber måtte aflyses, men også et år hvor den virtuelle sejlads for alvor fik vind i sejlene. Se med her.