Gå til hoved-indhold

Gilleleje Cup 2023 sejles atter i smukke omgivelser på toppen af Sjælland

Gilleleje Sejlklub inviterer igen i år til Gilleleje Cup den 10. juni. En kap- og tursejlads, krydret med socialt samvær i smukke omgivelser med start og mål ud for Gilleleje Havn. Stævnet sluttes af med middag og stor fest.

Dansk dominans i Vilamoura i 49erFX med søstrene Schmidt i spidsen

Portugal Grandprix Round 2 løb af stablen i Vilamoura med en række flotte danske præstationer. I 49erFX feltet sejlede søstrene Schmidt sig til guldet med samlet 21 point - hele 25 point foran franskmændene på andenpladsen. Hos herrene tog Rask og Precht sølv.

Camilla Svensson fra Fredericia Sejlklub vinder bronze til kvindernes EM i Europajolle - kølbåds-sejler tager 7. plads

Camilla Svensson gjorde det godt til Europajollernes EM 2023 i Torrevieja, Alicante Spanien i uge 7. Det gjorde solo-sejleren fra Silverrudder, CB66-sejleren Klaus Rønn også, da han tog en 7. plads hos mændene.

Freak-storm sender sejlere på sygehus og vinger ødelagt i Sydney

Et slemt stormvejr har gjort, at arrangørerne af SailGP, sejlsportens Formel 1, har aflyst søndagens afdeling. Både, sejl og andet materiel blæste for en stund vidt omkring til SailGP-eventet i Sydney. Se video, hvor Canadas vinge bliver totalskadet, da den hænger i kran.

 

Livline redder sejler i SailGP så han undgik af ramme skarpe foils da han falder over bord

Det var ubehagelige billeder, der løb over skærmen under SailGP lørdag formiddag i Sydney. - Livlinen redder hans liv. Den er ikke længere, sagde TV 2 SPORTs sejlsportsekspert Christian Kamp under kommentering om da britiske Matt Gotrel faldt i vandet. Se video-klip af uheld.

 

26. februar sendes 5 IMOCAer fra Sydafrika mod Brasilien på en ny rekord-distance på 12.750 sømil

Lige nu kæmper især 11th Hour Racing om at blive klar efter de har problemer med deres foils. I næste gigant-distance i Stillehavets kongeetape mod Brasilien, uddeles dobbelte point. Schweizisk hold Team Holcim – PRB er i front. Se her en video fra 2. etape mod Cape Town.

 

Svendborg Classic Regatta stedt til hvile på havets bund

Slut for Svendborg Classic Regatta, for få tilmeldte, fortæller Poul Tom Hansen til Fyns Amts Avis. Han er talsmand for de seks foreninger, som står bag de sejladser, der har været holdt i Svendborgsund og Lunkebugten siden 1998.

Dansk SailGP-hold rejser ”Down Under” med ny podieplacering i sigte

Tilskuerne til KPMG Australia Sail Grand Prix den 18.-19. februar vil opleve flyvende SailGP-katamaraner i Sydney Havn – og et dansk hold, der er fast besluttet på at sikre en af turneringens endelige podieplaceringer. TV2 Sport sender på lørdag fra kl. 06.00.

 

AFI 2Star Race plejer at få udsolgt til ræs rundt om Samsø midt i juni

Efter to år med Corona prægede afviklinger, var Aarhus Sejlklub 2022 tilbage til det normale koncept og denne gang med rekorddeltagelse af 127 tilmeldte både. Om to uger åbner tilmelding til den populære tomands-sejlads. Se video-start fra 2022.

Tæt afslutning mod Cape Town i The Ocean Race - live om lidt

Den franske solo-sejlerstjerne Kevin Escoffier og hans Team Holcim PRB fører med en stærk taktisk position, hvor de er foran 11th Hour Racing Team og Biotherm. Det er 5-6 m/sek. mod mål i Cape Town for de 5 IMOCA 60ere, se live - også på Eurosport. 9 sømil til mål.