Gå til hoved-indhold

Deltagerne tør godt sejle One Star Challenge i juni - 35 solosejlere tilmeldt

Det sociale er skåret væk, når deltagerne den 5. juni krydser startlinjen i Køge. Livestream og begrænset kontakt skal holde coronavirussen på afstand. Om de ti udenlandske sejlere får lov at stille til start er tvivlsomt.

Sejlerne vælger selv starttidspunktet i den corona-venlige Nordjylland Rundt

Fra den 1. maj til 1. oktober kan deltagerne stævne ud på ruten, der bringer besætningerne gennem Limfjorden og rundt om Skagen. Vinderen findes via GPS-tracking. Sidste år lød bedste tid på 50 timer og 40 minutter.

Jørgen Lindhardtsen fejrede 75 års fødselsdag med tre sejre i OK-klassen

Hellerup-sejleren slog alle på sin fødselsdag i weekenden, trods 75 år og rygproblemer de seneste år. Men nu er helbredet bedre, og han bankede sine 14 modstandere i sin OK-jolle fra 1993. - Det går lidt langsommere med vendingerne, siger sejleren, der træner fem gange om ugen.

Covid-19-sejlads: Sådan sejles aftencruise i Rungsted - alene, to mand eller familien

I Rungsted er man kreativ, når man sejler tirsdagsmatch, som nu kaldes for ShipShape Aftencruise. - Sejladserne sker under skyldig hensyntagen til DS's anvisninger omkring Covid-19 i forbindelse med sejlads, fortæller KDY'er og X4.3-sejler Henrik Jørgensen. Få opskriften her.

OL 2021 vakler, hvis der ikke findes en vaccine mod corona

OL i Tokyo i sommeren 2021 bliver aflyst, hvis pandemien stadig ikke er overstået til den tid, siger OL-chef. Det vil være vanskeligt at afholde OL næste år, hvis der endnu ikke er fundet en vaccine.

Ti personer på banen og to meter afstand gælder også i en båd og ved mærkerunding

Overholdes forsamlingsforbuddet på ti personer, og bevares en afstand på to meter mellem deltagerne, kan kapsejladser lovligt skydes i gang, vurderer Dansk Sejlunion. Appel- og Regeludvalget har samtidig udarbejdet et coronatillæg. Ved spørgsmål opfordres arrangørerne til at kontakte DS.

Jubilæet udskydes - revideret SRPI 24½ uden fest og grill

I kølvandet på coronavirussen er de planlagte sociale arrangementer på land fjernet fra årets Sjælland Rundt på Indersiden. Det oprindelige format med flere startbyer fastholdes til gengæld i sejladsen, der skulle have markeret eventens 25 års jubilæum.

Sådan træner du alene i corona-tiden

Der er nogle overvejelser, du og din familie skal gøre, når du træner uden RIB. I skal sammen aftale hvilken risiko, der er OK for dig, afhængig af vind, vandtemperatur og din erfaring, fortæller 29er-træner Pierre Baad fra Aarhus.

Sådan sejler du virtuel sejlads - Thurø-sejler forklarer

Folkebåds-sejler Allan Rasmussen fra det sydfynske viser her, hvordan du opretter dig i Virtuel Regatta og 'sejle' online. - Jeg har lavet en introduktionsvideo til de ”knap så spilvante, men sejlsportsinteresserede", fortæller fynboen til Minbaad.dk.

DIF-rejseforsikring kan dække sejlere ved aflyste sportsbegivenheder

Det er muligt at dække omkostningerne ved afbestilling, hvis et stævne eksempelvis aflyses. Noget, der hyppigt ses over hele verden grundet den omfattende corona-pandemi.