Gå til hoved-indhold

Fyn rundt guide fra de erfarne kapsejlere Jan Hansen og Henrik Jørgensen

Nu er der atter en kapsejladsguide med checkliste for single-, doublehand og fuld besætning, taktisk guide, detaljer for Storebæltsbroen, strømtabel over Svendborgsund og meget andet. Fredag 2. juni sejles Palby Fyn Cup. Se også video, hvor Jan Hansen deler råd ud om sejladsen.

Contenderne sejlede Sail Extreme som VM-optakt i let vind i Kerteminde - se det danske VM hold her

Contendernes Pinsestævne var optakt til det VM, der skal sejles på samme vand om en måned i Amandas by. Bedste dansker var eksverdensmester Søren Dulong på en andenplads i let og skiftende vind. Pt. er 100 Contendere meldt til VM.

Kerteminde Sejlklub inviterer til Åben Folkebåd - prøv at sejle i en af Danmarks store kølbådsklasser

Kerteminde Sejlklub inviterer til åben båd 25. juni, hvor det er muligt for interesserede at opleve stemningen og kammeratskabet i en af Europas største en-type klasser, der sidste år havde 80-års fødselsdag.

Sidste udkald til årets Dragør 2star Saltholm Rundt

Saltholm Rundt lørdag 3. juni bliver sejlet i to klasser – 2star Racing for både med gyldigt DH-målerbrev og Cruising (ingen krav til antal gaster, det er for både med- og uden målerbrev, tilmelding til kapsejladsen er åben indtil den 2 juni.

Kæmpe succes for grøn bæredygtighedsø under The Ocean Race - 7.000 skoleelever igennem

Lær om havet, madspild, genanvendelse af tøj, tips til at opbevare mad, byg bæredygtigt. Under Aarhus værftsskab for The Ocean Race er området på Pier 2 omdøbt til Sustainability Island. En grøn oplevelses-ø. Vi taler med projektchef for læringen. Søndag 4. juni sejles inport-race. Se program.

Texel Mesterskabet for 14 flerskrogsbåde gik til en Dragonfly 28 Performance i Skærbæk

Der var lagt op til en duel mellem to lokale Skærbæk både om at kalde sig vinder af Texel Mesterskabet mellem Henrik Bøje Hansen, i en Dragonfly 28 Performance, og Tobias Pedersen, i en Corsair 750 Sprint.

IMOCA 60-skipper: Ubehageligt at sejle 640 sømil på 24 timer - se video af målgang i Aarhus

Team Holcim - PRB skipper Escoffier kom ind på andenplads, 4 timer efter 11th Hour Racing: "De nye IMOCA'er er ret ekstreme og hurtige, men ikke særlig behagelige. Jeg kan fortælle dig, at det bestemt ikke er behageligt at sejle 640 miles på 24 timer!" Biotherm sejler stadig, målgang sidst på ugen.

11th hour Racing ankom i morges i Aarhus som første båd i The Ocean Race - se program i byen

7 dage 8 timer og 41 minutter tog det at sejle 3.500 sømil fra Newport, USA til Aarhus for 11th Hour Racing. Open 60eren ankom 03.56. Team Holcim - PRB er på vej i mål, 0,8 sømil foran Team Melizia. Helt agter er Biotherm, der mangler 756,8 sømil til smilets by. Droneshow i aften.

Ocean Race både spurter mod Skagerrak - i mål mandag morgen i Aarhus - ny døgnrekord af tyskere

ETA: The Ocean Race estimerer, at ankomst for første båd bliver mandag mellem kl. 04.30 og 07.00 dansk tid. Midt på dagen i dag kommer der en specifik ETA for hver enkelt båd. Tyske Team Malizia med skipper Boris Herrmann og co. har surfet ny rekord hjem med 641,13 sømil på 24 timer. 

640,9 sømil på 24 timer - ny verdensrekord for enkeltskroget både - sat af Escoffier og Team Holcim-PRB

Først slog Team Holcim-PRB The Ocean Race 24-timers rekord på 602 sømil, sat af Tienponts og danske Sehested på Team AkzoNobels VO 65er. Holdet i Atlanterhavet slår også 100-fods Comanches rekord på 618 sømil fra 2015. De fire IMOCA 60ere forventes i Aarhus mandag 29. maj.