Gå til hoved-indhold

Bojsen-Møller brødre måtte vælte til NM i Sverige for at få spileren ned - men vandt alligevel

Den flerdobbelte OL-medajlevinder Jørgen Bojsen-Møller vandt både Warnemünde Woche i herlige bølger og NM i Sverige, trods materialeproblemer. Gasten var lillebroderen Jacob. Her giver Jørgen Bojsen-Møller en rapport.

Utrolig rekord: Anna Livbjerg verdensmester i Europajolle for 10. gang i træk

Årets verdensmesterskab for Europajoller 2022 i Douarnenez i det sydvestlige Frankrig gik specielt godt for Anna Livbjerg fra Kaløvig. Da hun vandt for 10. gang i træk. Skærbæk-søskende Camilla og Andreas slutter på to 4. pladser i et VM præget af manglende vind.

Sailing-Aarhus vil holde mindst ét stort mesterskab om året

Sailing Aarhus kigger tilbage på et fantastisk EM i Aarhus for de tre olympiske sejlsportsklasser 49er, 49erFX & Nacra 17. EM var samtidig første skridt i parternes 2030-strategi, der skal lokke mindst ét stort sejlsportsmesterskab til Smilets By hvert år i de kommende otte.

Efter høje hop og fin surf-riding er surfer Tobias Bjørnaa i front ved U17-stævne på Gran Canaria

En ung og glad Tobias Bjørnaa fra Klitmøller fører konkurrencen efter første runde af PWA World Tour-stævnet. Den spanske ferieøs østlige kyster er som skabt til surferne.

Anders Bertelsen efter VM-sølv i H-båd: Selvfølgelig slår vi Høj Jensen en dag

- Hvilket du kan se på resultatlisten, hvor vi efter 8 sejladser begge ender med 12 point, siger Aarhus-sejler Anders Bertelsen, der forleden tog VM-sølv i H-båd i Warnemünde. Han tilskriver det gode resultat at holdet har hård konkurrence med 20 H-både, hver uge på Aarhusbugten

AFI 2Star 2023 afvikles samtidig med Sjælland Rundt: Det er den bedste placering - men også et kompromis

Den populære twohand-sejlads løber af stablen den 17. til 18. juni. Dermed må sejlerne vælge mellem Aarhus-sejladsen og Sjælland Rundt - til gengæld kan de deltage i de to Fyn Rundt-sejlads og Ocean Race-stoppet.

Lars Hendriksen og Jan Eli tog overraskende flot 6. plads til EM i Starbåd i Skovshoved

Lars Hendriksen er godt nok et kæmpe sejlertalent, men det er sjældent man efter et par år i klassen går helt op i toppen af fx et EM. Her bringer vi et interview af Lars Hendriksen, der er godt øm i kroppen efter sidste sejlads i 12 m/sek. med 49 mandskaber.

Schmidt-søstre gik efter top 5 ved EM i 49erFX - sluttede på 8. plads

De to søstre fra Kaløvig Bådelaug er talentfulde og flittige, og er glade for top 10-placering, men de er ikke helt tilfredse efter de førte EM: - Vi er lidt skuffede over vores stævne. Før EM satte vi et mål om top-5, siger duoen. Rask og Precht tog 7. plads i 49er.

14-15 m/sek. spændte ben for dansk medaljeangreb ved EM - se vild fotoserie med Nacra 17-kæntring

Medaljebuddet med Rask og Precht i 49er-guldfeltet fik en 10. plads i lørdagens enlige finalesejlads, mens søstrene Schmidt på 8. pladsen i 49erFX aldrig kom i aktion, da det blæste for meget i Aarhus. Philip Lyngbek og Mads Fuglbjerg fra Aarhus Sejlklub knækkede forstag 50 m før mål.

Danskere kæmper videre ved EM i Aarhus uden vilde resultater

Men Rask og Precht holder fast i 4. plads efter jævn dansk dag ved EM i 49er, mens Schmidt-søstrene holdt fast i top-10 efter endnu en resultatmæssig blød dag på vandet. Nacra 17-besætning Saouma-Pedersen og Borreskov når ikke top 10 ved EM denne gang.