Gå til hoved-indhold

Praktisk guide: Sådan fjerner du gammel bundmaling

Er lagene med gammel maling blevet for mange, eller vil du afprøve en ny bundmaling, der ikke binder på den forhenværende, vises her enkel gør-det-selv-vejledning til bådejeren.

Båden kan sagtens være i vandet om vinteren, hvis du gør det rigtigt

Chefen for Pantaenius, Gert Toft, der her forklarer Minbaad.dk's læsere, hvad man særligt skal være opmærksom på, når båden er i vandet om vinteren. En varmeblæser er eksempelvis en brandfælde af de helt store.

AIS for begyndere - sejl mere sikkert

AIS er et digitalt signal, der sendes via VHF af alle større skibe samt flere lystfartøjer. AIS rækker typisk 7-10 sømil, afhængig af antennehøjde, vejr og så videre, forklarer Furuno.

Svenske Ryds Båtar AB indgiver konkursbegæring efter underskud på 5,6 mio. svenske kroner

Den kendte og velrenommerede svenske bådproducent Ryds Båtar AB, der blev grundlagt i 1960erne, indgav en konkursbegæring 27. november. Ryds Båtar har længe opereret med økonomisk underskud. Nu var det ikke længere muligt at fortsætte forretningen.

Sponsor: Byg en skræddersyet bade- og bådebro, der opfylder alle behov

Når du vælger badebro, er kvaliteten afgørende for både sikkerheden og en lang levetid. Hos NBC Marine er alle badebroer konstrueret med fokus på holdbarhed og funktionalitet. Materialerne er nøje udvalgt og omfatter blandt andet trykimprægneret nordisk træ

Redningsbåd og krigsskib må give tabt i hård kuling - så kommer kollega nødstedt fiskekutter til undsætning

I en hård kuling på 18-20 sekundmeter kunne det onsdag være gået grueligt galt for et fiskefartøj, der uden manøvreevne drev mod T-ruten. Kollegaerne på kutteren Ceton fra Skagen blev skibets redningsmænd.

Sådan bruger du din VHF'er til at kalde andre både op

Bådene er på land, og den mørke tid truer. Normalt hygger vi os sammen i sejlklubben eller på fritidssejlerkurser, seminarer og foredrag, men i dag er der Covid-19-restriktioner, fortæller Benjamin fra Duelighed.dk, der har produceret VHF-videoer.

Danske RAND søsætter soldrevet katamaran, Solara 33, med el-motorer

Den danske pioner inden for bæredygtige motorbåde, RAND, introducerer nu en Solara 33. Den solcelledrevne dagskatamaran disrupter markedet for fritidsbåde ved at knuse prisbarrieren mellem elektrisk sejlads og luksuriøse fartøjer på 30+ fod med traditionel fremdrift, lover RAND.

Guide: Sådan bruger du ankeret som nødbremse

På et øjeblik kan selv den mest erfarne sejler drive faretruende mod kysten – ude af stand til at ændre kurs. Netop her kan ankeret blive en kærkommen hjælp. Læs sejler Anders Skole Overgaards udførlige guidelines, inden uheldet er ude.

Odense Sejlklub vil have biocidfri bundmaling på medlemmernes både - konvertering til Silic One

Sejlere i Odense kæmper i disse dage med at blive klar. De konverterer nemlig til Hempels biocidfrie Silic One-maling, der kræver at man skraber gammel bundmaling af, giver tre gange primer, et mellemlag og derefter to gange topcoat. Se indslag på TV2 Fyn.