Gå til hoved-indhold

Skibsreder: Henret piraterne på stedet

Pirater fanget i internationalt farvand har altid været straffet med døden, oftest udført på stedet, skriver norske Jacob Stolt-Nielsen i et debatindlæg i Dagens Næringsliv.

Jorden rundt på én tank

Britiske rederier og skibsværfter udvikler nu en højhastighedsfærge, der skal foretage sin jomfrusejlads under de Olympiske Lege i London næste år. Færgen er 80 meter lang og kan sejle 70 knob.

Chaparral 206 - amerikansk dagsejler

Chaparral 206, der er produceret fra Nashville, USA, kan sejle over 40-45 knob, fortæller Siim Både.

Chaparral 206 - ny amerikaner til dagsejlads

Chaparral 206, der er produceret fra Nashville, USA, kan sejle over 40 knob, fortæller Siim Både ved Silkeborg

Krigsskib finder to gidsler

Krigsskibet ESBERN SNARE fangede fredag morgen en piratangrebsgruppe, der opererede fra et kapret skib. På det kaprede skib fandt man to gidsler.

 

Ny VIP-dag ved årets første store udstilling

Så er nedtællingen for alvor startet til bådfolkets store forårsbebuder – Fredericia Boat Show 2011, der starter 25. februar. Læs også om ny VIP-dag, torsdag 3. marts.

Stort tab til Hamborg-værft

Blohm + Voss ligger til at tabe 300 millioner dollar på Eclipse, som blev bygget til Roman Abramovich, der havde sikret sig at superyachten 'kun' måtte koste 485 mio. dollars.

Russiske præsident Medvedev med über-luksus

Selv om den russiske præsident Medvedev for blot få uger siden kritiserede de nyrige russere for at ødsle deres formuer væk på ligegyldig über-luksus, har det russiske statsoverhoved netop brugt 226 millioner skattekroner på at købe en ny yacht til sig selv.

 

Ti-meter kuttere til årets Svendborg Classic Regatta

Allerede nu indbyder Svendborg Classic Regatta til det traditionsrige træf for lystbåde af træ i Det sydfynske Øhav til august. I år er temaet ti-meter kuttere.

Nøgne ingeniører krydser Atlanten med tre knob

En specialkonstrueret vandcykel i kulfiber med et to-fasers remtræk og en propel skal bringe to engelske ingeniører over Atlanterhavet på 38 dage.