Gå til hoved-indhold

Det andet RIB-tyveri på en uge - denne gang i Aarhus

Ikke én, men to gange er KDY ramt af tyveri, hvor en RIB er forsvundet. Natten til fredag fandt tyveriet sted under Nordic 29er Meeting, hvor også Marselisborg Sejlklub har fået stjålet en RIB. Begge både er af mærket Tornado.

Mørkklædte havsvømmere skaber risiko for ulykker - sejlere bør holde udkig

Det er sæson for åbent vand-svømmestævner, og derfor træner tusindvis af havsvømmere lige nu langs kysterne, i fjorde og langs havne i hele landet. Samtidig er der mange både på vandet, og det øger risikoen for farlige situationer. For sejlerne gælder det derfor om at holde et ekstra vågent øje.

Gratis havnefest i Helsingør rykker indendørs - nu kun plads til 450 gæster

Lørdagens koncerter til KAJ-KALAS på Kulturhavnen i Helsingør må grundet coronarestriktioner afvikles under tag på Kulturværftet - men der er fortsat fest, dans i dokken og udsigt til smukke skibe fra kapsejladsen Øresund På Langs, lover arrangørerne.

Politiet har ret til at beslaglægge din båd eller vandscooter

Som det kendes fra land, kan politiet også på vandet tage drastiske midler i brug, hvis loven overtrædes. Politidirektør opfordrer derfor sejlerne til at ringe 114, hvis der opstår tvivl om den gældende lovgivning til søs.

Sådan undgår din hund at blive søsyg - få den i bur, hvis den er bange

Er din hund meget angst, når den er på båden, kan du overveje at have et hundebur til bil stående på båden, som hunden kan være i, til den falder til ro. Sådan lyder ét af rådene på netmagasinet Søfart.

Motorbåd synker på 10 minutter i voldsomt vejr i Limfjorden og hund drukner

En motorsejler ved Lendrup Huse syd for Løgstør sank hurtigt. - Der bliver ringet fra båden med meldingen om, at båden tager vand ind og ikke ret lang tid efter, får vi melding om, at forbindelsen til båden er mistet, og den synker hastigt, fortæller vagtchef til TV2 Nord.

Kongeskibet og Molslinjen ledte efter synkende kutter

Mandag morgen meldte en kutter med to ombord, at den var ved at synke. Kongeskibet Dannebrog, Forsvaret og Molslinjen var blandt dem, der mandag morgen blev sat ind ved øen Hjelm i Kattegat for at lede efter en kutter, der var ved at synke, oplyser Forsvaret til TV 2.

 

Sådan redder du mand over bord i motorbåd

Sejler du i en motorbåd, skal du dreje båden og styre med vinden. Sejl 50 meter til 100 meter med vinden, drej båden skarpt rundt og tag gassen af motoren.

Maskinfejl sætter kongeskibet ud af drift - to hovedmotorer satte ud

Kongeskibet skulle denne sommer have været brugt som flydende hotel for dronningen, mens hun besøgte Færøerne og Grønland. En maskinfejl har dog gjort det umuligt for kongeskibet Dannebrog at foretage rejsen.

 

Eftersøgning af jollesejler ved Sæby indstillet efter fund af sunken jolle

En eftersøgning efter en 68-årig mand er indstillet, da hans båd er fundet på bunden af Asaa Havn. Redningstjenesten har endnu ikke fundet manden, der har været væk siden fredag.