Gå til hoved-indhold

Her finder du de danske turbøjer - en sikker måde at ligge for anker

Turbøjerne er forbeholdt medlemmer af klubber i Dansk Sejlunion eller medlemmer af Danske Tursejlere. Når du benytter bøjerne, skal du derfor flage DS- eller DT-stander. Få et overblik her og se en kort film om bøjerne.

De unge vil ikke kun sejle - båden er det nye sommerhus

Mange nye sejlere i de danske havne har sat gang i et generationsskifte. Vi bruger båden på nye måder, og det stiller andre krav til såvel både som havne.

Raymarine viser ny Alpha performancedisplays og dockingkameraer på boot Düsseldorf 2024

Raymarine viser deres produkter frem på boot 2024 som Alpha performancedisplays, som netop er kåret som vindere i deres kategori ved de seneste DAME Awards og NeuBoat Dock, vores 360 graders dockingkameraer. Vi fremviser også termiske FLIR-kameraer. boot starter på lørdag 20. januar.

Når GPS signalet forsvinder - krigen i Ukraine kan få mange udløbere i form af GPS- og AIS-jamming

Moderne lystbådssejlads er også at benytte moderne navigation. Det vil blandt andet sige, at du modtager satellitsignaler hele tiden og at du kan se din båds placering på et moderne, elektronisk søkort.

Dick Turpin-stik gør det let at forlade havnen - stik løsnes med et ryk - se hvordan det bindes

Landevejsrøveren Dick Turpin brugte det, når han skulle flygte på sin hest. Sejlere bruger det også, herunder Lars Jensen fra Lynetten. Han viser her, hvordan det bindes og fungerer. Det skal understreges, at det kun er et midlertidigt stik, når man eksempelvis sejler alene ud gennem pælene.

Oslo Færgen sejlede Ven rundt - 9 gange

Et kort fra Vesselfinder viser at Oslo Færgen sejlede rundt om Ven, efter at den ikke kunne lægge til i Københavns Havn pga. stormvejr. Nu er den i havn. Henrik Jørgensen fra Rungsted, der fulgte Oslo Færgen talte at den rundede Ven 9 gange, før den lagde til i København.

Principiel dom i Grønland sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel

62-årig mand blev dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse. Grønlands Landsret fandt nemlig en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads i december 2023. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

 

Rand motorbåde – et dansk mærke – nu også med el-motor

Flere og flere nye motorbåde får en elektrisk løsning. Du kan nu købe en moderne båd der enten drives frem med de klassiske brændstoffer dieselolie eller benzin eller nu det lydsvage alternativ: El-motor og elektricitet. Jan Hovald Petersen blogger om udviklingen her.

Fisker fra Thyborøn faldt overbord i Nordsøen - fundet i vandet efter 12 dage med arbejdstøj på

Redningstjenesten JRCC udførte en beregning af, hvor lang tid skibet havde drevet og vurderede, at skibet havde drevet i 40-42 timer uden personer ombord. Men i maj var der kun 11 grader i vandet og man ville kun kunne overleve 17 timer i vandet. Den Maritime Havarikommission konkluderer nu.

Praktisk guide: Sådan fjerner du gammel bundmaling

Er lagene med gammel maling blevet for mange, eller vil du afprøve en ny bundmaling, der ikke binder på den forhenværende, vises her enkel gør-det-selv-vejledning til bådejeren.