Gå til hoved-indhold

Bådskam: Feriesejlads i motorbåd er mere CO2-tung end mindre flyvetur

»Det er på tide at føle bådskam. At transportere sig med motorkraft på vandet er at benytte sig af et teknologisk miljøsvin,« konstaterede norsk redaktør efter undersøgelse. Ifølge tal fra Miljødirektoratet i Norge udledte fritidsbåde 531.000 ton CO2 i 2017.

Miljøproblem i København: 5 ud af 27 kanal- og havnerundfartsbåde sejler på diesel

Ifølge Det Økologiske Råd udleder alle havnebåde tilsammen årligt den samme mængde kvælstofilter (NOx) som en benzinbil, der kører 5.000 gange rundt om jorden.

Floor Yachts tror især på hybrid-motorer i Danmark i nærmeste fremtid

Greenline-importør Michael Floor fra Floor Yachts i Randers forklarer her om de tre varianter af motorer, som det slovenske firma tilbyder. - Især motorer med el og diesel tror jeg, at danskerne vil tage til sig. Rent el er det ikke alle, der er klar på endnu, siger Michael Floor til...

Seks mindre påhængsmotorer i test - se video fra Motor Boat & Yachting

Det anerkendte medie kigger nærmere på udvalgte påhængsmotorer med 5 HK. I videoen undersøges motorer fra Mariner, Suzuki, Lehr, Yamaha, Honda og Tohatsu.

8 trin: Sådan skiftes motorolien før vinteren sætter ind

Vinteren står for døren, og bådene sætter kursen mod landjorden. Det er derfor tid til at udskifte motorens gamle olie. BoatLab har lavet enkel guide.

Vælg selv farve på ny V6-påhængsmotor fra Mercury

I Danmark fås motoren med i alt seks farvekombinationer. Den 215 kg lette motor erstatter Verado L4-modellerne, der havde et højere brændstofforbrug.

Ildslukker Blazecut overvåger motorrum døgnet rundt - gas udløses ved varme

Gasfyldt slange slukker automatisk ildebrand, forklarer Watski.dk.

Ny Volvo Penta Easy Connect app gør det lettere at hente data

Få data til mobil eller tablet. Ny app er gratis og kobles hurtigt på Volvo Penta-motor. Appen kan bl.a. give historiske, vigtige data til dit værksted, men den logger også din tur.

Suzuki 300 hk motor stjålet fra Vedbæk Havn

Den udenbords motor blev sidst set på havnens parkeringsplads for halvanden uge siden. Tips til politiet efterlyses.

Propeller roterer modsat på ny Suzuki-motor

Grebet i vandet er forbedret med propellerne på den nyeste påhængsmotor fra Suzuki. Se den netop nu på boot i Düsseldorf.