Gå til hoved-indhold
Test
Båden kan bruges til vandski og mindre ture. Fiske er den ikke mest velegnet til, da sæderne med PVC kan blive smurt ind i fiskeblod. Førersæderne kan vendes om. Foto: Troels Lykke

Bådtest af Flyer 750 Sun Deck med Air-Step

For en halv mio. kroner er du ude og sejle med en Flyer 750 Sun Deck, der for få uger siden kom til landet. Læs om båden og se et videoklip fra Faaborg.

Af Troels Lykke |

På kun fire-fem sekunder er den to ton Flyer 750 Sun Deck ude af vandet og fuldplaner ved 17- 18 knob. Vi øger ubesværet farten til 30 knob, der er bådens marchhastighed.

Med 30-32 knob bruger motoren 50 liter i timen, mens der bruges 90 liter i timen, for fuld kraft. Flyer 750 Sun Deck er hjulpet af et nyt, patenteret Air-Step, der smører båden med luft og dermed reducerer friktionen fra bunden.

Det fungerer ved, at der trækkes luft ind i hver side af bådens dæk, der flyder ned og kommer ud i midten af båden, hvor det føres tilbage og holdes under bunden, hvor det kommer agter ud.

Fynboerne tjekkede luftsystem

Den påstand skulle den fynske importør lige tygge på. De har en sund skepsis overfor franskmændenes luftsystem, derfor stoppede de forleden hullerne til i siden på Sun Flyer 750 Sun Deck, for at måle effekten på den påståede luftsmøring.

”Vi  sejlede 42 knob, derefter stoppede vi klude i hullerne, så båden ikke fik luft under båden. Og derefter faldt farten til 36 knob. Det var meget tydeligt, så nu tror vi også selv på systemet,” siger Henrik Engqvist, der nu tror på Beneteaus påstand om Air-Step.

Til få overnatninger

Flyer 750 Sun Deck er bestemt til at overnatte i, men nok kun et par dage i træk, dertil er båden for lille. Til dagture er båden perfekt for en familie på fire, ikke mindst soldækket fremme på over to meter, virker gennemtænkt.

Prisen på en halv mio. kroner er konkurrencedygtig. For Beneteau, Europas største lystbådeproducent, ønsker nemlig, at deres både skal nå ud til et bredt publikum.

Det har fabrikken flere gange fortalt os under test i Middelhavet.

Fakta om Flyer 750 Sun Deck

Længde m. motor                      7,68 m

Skroglængde                               6,99 m

Bredde                                           2,48 m

Dybgang                                        1,05 m

Vægt                                               2 ton

Benzintank                                   285 liter

Vandtank                                      100 liter

Motor (max 300 hk)     Suzuki         300 hk.

Pris motor                                     178.000 kr.

Pris båd                                          268.000 kr.

Samlet pris med div. udstyr   506.795 kr.

Forhandler: www.Boatlife.dk

VIDEOKLIP:

Bådkonsulent Henrik Engqvist. Klik på link og vent op til 30-40 sekunder før videoklip starter.

Se video klip her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader