Gå til hoved-indhold
CB 66eren er udbredt i Sverige, men er også godt på vej i Danmark. Foto: Henrik Groth Andersen, cb66.dk

Hanne Lindgaard fra Volvo og Morten Lorenzen fra KDY på web-tv

Nyeste skud på stammen er Volvo City Sailing, der i år afvikles for første gang. Der er tale om et amatørmesterskab i banekapsejlads. Det foregår på lørdag 21. juni i Tuborg Havn, hvor der er prøvesejlads og levende musik.

Af Troels Lykke |

Volvo har siden 1997 været markant involveret i kapsejlads. Højdepunktet er naturligvis Volvo Ocean Race, der fremover afvikles hvert tredje år. Næste runde af verdens hårdeste kapsejlads skydes i gang i spanske Alicante den 11. oktober i år.

Volvo's engagement i sejlsport omfatter også Volvo Youth Sailing (ungdoms VM), der i år afholde i Århus Lystbådehavn i midten af juli.

Volvo City Sailing

Nyeste skud på stammen er Volvo City Sailing, der i år afvikles for første gang. Der er tale om et amatørmesterskab i banekapsejlads.

Kapsejladserne sejles i CB66-både, der er en næsten syv meter lang sejlbåd, som sejles af en besætning på tre mand. I Tuborg Havn er der gode muligheder for at lægge banen så tæt på land, at man kan følge komkurrencen direkte fra molerne.

Startfeltet udgøres af seks både, og konkurrencen afgøres i cup-form – først indledende runder om formiddagen, og om eftermiddagen afholdes semifinaler og finale. Vinderne går videre til den nordiske finale i Båstad i slutningen af september.

Totalt afholdes ti afdelinger i Norden, bl.a. i Göteborg, Stockholm, København, Oslo og Helsinki. I København sejles Volvo City Sailing lørdag, den 21. juni i Tuborg Havn i Hellerup fra 9.30 til ca. 17.00.

Prøvesejlads og musik i Tuborg Havn

Ud over at følge med i kapsejladserne byder Volvo City Sailing i Tuborg Havn bl.a. på mulighed for at prøvesejle de hurtige CB66 både, ligesom der på scenen vil være optræden af den svenske sanger, Vincent kl. 13 og kl. 16. Hertil kommer en række udstillinger og aktiviteter i race village, hvor sponsorerne udstiller.

Videoindslag, 1 min. og 43 sek. - klippet af Mikkel Sangstad fra minbaad.dk. Klik og vent 30-40 sekunder før web-tv indslag starter.

http://80.161.191.243/clip/CosmoMedia/minbaad/VolvoCity.mov

Eller se indslag i ringere opløsning på Youtube:

Motor
content-loader
content-loader
content-loader