Gå til hoved-indhold
Test
Båden sejler op til 31,5 knob. Foto: Troels Lykke

Britisk luksus for 10 mio.

Fairline Squadron 58 koster 10,1 mio. kr. og en fuld tank diesel koster 25.000 kr. Men den er herlig at sejle og være i...

Af Troels Lykke |

Rorsmanden på en Fairline Squadron 58 skal have bestået et Yachtskipper 3-kursus, fordi båden er over 15 meter. Båden til 10,1 mio. kroner kan sejle 31,5 knob, det prøvede vi under en sejltur med den 49-årige ejer i Tuborg Havn.

”Jeg sejler normalt 20-23 knob, her bruger motorerne 130 liter diesel i timen,” siger ejeren til Børsen Weekend. Manden får en gang i mellem fyldt et par tusinde liter diesel på Fairline Spuadron 58

Båden er let at styre på det lille rat. Fra toppen af Fairline 58’eren, cirka fire meter over vandoverfladen, er udsigten fremragende.

Herfra kan båden ligeledes styres, især i havnemanøvre er udsynet og overblikket en fordel. På en varm sommerdag er det et oplagt sted at opholde sig, enten i et sofaarrangement eller i diverse permanente solsenge med diverse detaljer.

Tre køjer

I båden findes tre køjer, hvor forkøjen er for ægteparret, mens det to øvrige rum, fordeles mellem deres datter og gæsterne.

Et tredje rum foran motoren kan også indrettes til en kahyt. I selve salonen er oceaner af plads i flere planer.

Apteringen er amerikansk højglanspoleret kirsebærtræ. Vi ledte forgæves efter mispasninger, men uden held. Fairline i England har da også en såkaldt fingernegl-test.

Der må ikke være mere afstand i træets samlinger, end en fingernegl. En integreret fladskærm fra tyskernes svar på B & O, Löewe, prøver vi at køre op. Den sidder elegant.

En generator kører i båden for at give strøm til vaskemaskine, centralstøvsugeranlæg, fryser, opvaskemaskine, keramisk komfur og fjernsyn.

Konklusionen om Fairline 58’eren er positiv. Båden koster 10 mio. kroner, men er også uden sjuskefejl på båden og detaljer virker gennemtænkt.

Pundet er nede - 15 procents rabat

Britiske Fairline i Oundle, der ligger halvanden times kørsel nord for London i byen, har 1500 ansatte. I 41 år har værftet nu eksisteret, siden Jack Newington startede Fairline. I dag forhandles båden 50 steder i verden.

Den første båd fra værftet i 1967, var en 19 fods flodcruiser. I 2002 passerede man byggeri af båd nummer 10.000.

I dag bygges både fra 38 til 85 fod på stolte værft. Bådene går i brede sejlerkredse for, at have en høj gensalgsværdi.

Til gengæld koster de også mange penge. Lige nu er det britiske pund dog 15 procent nede i forhold til for et års tid siden, forklarer den danske Fairline-forhandler Stewart Moeliker-Twigg fra Ishøj Havn.

Fairline Squadron 58

Længde                                          17,57 m

Bredde                                           4,84 m

Dybgang ulastet                         1,39 m

Højde over vandlinie                6,04 m

Vægt i tør tilstand                      24,00 ton

Dieseltank                                     2600 liter

Vandtank                                      1008 liter

Sovepladser                                 6 til 10 stk.

Motor, 2 x Volvo Penta 800 hk, diesel

Pris                                          10,1 mio. kr.

Levering til Danmark                 100.000 kr.

Forhandler: Tempo Yacht A/S – Fairline Danmark  tlf. 43 56 05 74

Bygges i Oundle nord for London: www.fairline.com

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader