Gå til hoved-indhold
AlubådKort Nyt
Aluguard 8,0 FRB er fremstillet i aluminium, som er særligt udvalgt til det hårde brug en båd som denne udsættes for med de meget store motorer og den professionelle brug.

Ny AluGuard 8m FRB fra Tuco

Tuco Yacht Værft i Fåborg har udviklet denne nye Alugardmodel med henblik på markedet for FRB både ”Fast Rescue Boats”.

Af Troels Lykke |

 Båden baserer sig på et mrk. 2 AluGuard skrog på 8m, som er specielt konstrueret og designet af Tuco Marine med henblik på at møde de skrappe krav fra såvel de barske farvande, disse både sejler i, som fra de myndigheder, der godkender sådanne fartøjer.

AluGuardmodellerne har gennem en årrække været brugt af brugere inden for den professionelle sektor og er, som nogle af de eneste både af disse typer, udviklet specifikt imod de professionelle og disses krav.Denne første AluGuard 8m FRB har nu gennemgået en række skrappe tests overværet af klassifikationsselskabet DVN.

Hvorfra det blandt andet er krævet, at fartøjet skal kunne genoprette sig efter en kæntring, samt skal kunne genstartes efter at motorerne efter en kæntring har været helt under vand.

Kravene til ”FRB” fartøjer indeholder også starttests ved -15 graders kulde samt droptests af fartøjet fra stor højde.

 ”AluGuard 8m FRB har gennemført alle tests med meget fine resultater og har udvist endnu bedre fart- potentiale og manøvrering end vi havde turdet håbe på”, udtaler Direktør Jonas Pedersen, Tuco Yacht Værft ApS.

To store motorer

Båden er udrustet med 2 meget store, specielt udrustede påhængsmotorer, specialbygget og leveret fra specialister i England. Motorerne er hver især på 175 HK og af mærket Mercury, men der er tale om specielle motorer tilpasset de krav, der stilles til redningsbåde.

”Vi har sammen med vores ingeniører udviklet båden, så den fra start har kunnet opfylde Søfartsstyrelsens skrappe krav til redningsbåde ” siger direktør Jonas Pedersen fra Tuco Yacht Værft.

Til politiet

”Det har været vigtigt for os at lave en båd, som er så godt bygget og sejlende, at professionelle brugere og herunder redningstjenester vil være interesseret i vores produkt. Vi forestiller os også båden som et muligt alternativ til for eksempel politiet eller til overvågningsopgaver ved større events. At den derfor også passer godt til f.eks. professionelle vandsportsaktiviteter, er et ekstra plus.”

www.tuco.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader