Store forandringer måske på vej i Sejlunionen
Hellerup-dommeren Christian Lerche og Per Risvang fra Århus bekræftede på debat i Odense, at de og andre kæmper med et oplæg til ændring af Sejlunionens vedtægter. KDY'er og advokat Henrik Andersen sagde om strukturen: "Bestyrelsen er på en uriaspost."
Bestyrelsen for Dansk Sejlunion har ikke forholdt sig til hvad deres nuværende rollefordeling bør være, for at løse de opgaver der er.
Det var indtrykket i aftes i Odense. Noget som selv OL-sejleren Jonas Høgh-Christensen undrede sig åbenlyst over.
Hans Vengberg slog fast, at den nuværende bestyrelse mangler kapacitet og kompetence i forhold til de opgaver den står overfor, men samtidig sagde han også, at direkte valg af bestyrelsen ikke nytter.
Bestyrelsesmedlem: Vi mangler kompetencer
"Vi mangler specifikke kompetancer og valgstrukturen er uinteressant," lød det energisk fra Hans Vengberg.
Jan Wojtczak slog fast at han kun kunne udtale sig som enkeltperson, da DS bestyrelsen ikke var indbyrdes enige, men at han gerne så et mere demokratisk og direkte valg.
Per Risvang og Peter Gedbjerg beskrev malerisk hvordan valget af Peter Gedbjerg som regionsrepræsentant og Jytte Ransborg som direkte valg nærmest var en ”lokalaftale” baseret på hvem der skulle søge hvad for at sikre at begge blev valgt.
Send mail til Christian Lerche
Under punktet eventuelt, som dirigent og formand nær havde glemt i farten, meddelte Christian Lerche, at alle som gerne vil bidrage til processen med ændring af vedtægter kan henvende sig til ham på nysejlsport@gmail.com
"Vi er nogle, der arbejder med Sejlunionens organisationsændring," sagde Christian Lerche, der til dagligt lever af at lave organisationsændringer.
Peter Warrer mente, at Sejlunionens bestyrelse skal være på direkte valg hvert år.
Modspil til eliten er en by i Rusland
Det var åbenlyst for enhver ved mødet i Odense, at Sejlunionens bestyrelse var på hælene overfor elitearbejdet og ungdomsarbejdet, som slet ikke får modspil nok.
Advokat Henrik Andersen fra KDY, sagde det rammende til bestyrelsen, som salen ønsker langt, langt stærkere:
"I er på en uriaspost, der er sat til at lede Sejlunionen med elite og bredde. Der mangler modspil til unionens ansatte og kommunikationen er for ringe."
Henrik Andersen fortalte også, at det ikke duer at bestyrelsen skal gå ned i detaljer om fx eliten, når Michael Staal og andre skal have modspil.
"Det hænger ikke sammen," sagde Henrik Andersen.
Gedbjerg positiv overfor advisory board
Bestyrelsesmedlem Peter Gedbjerg fra Århus fortalte efter mødet til minbaad.dk, at man arbejder hen mod et slags advisory board for eliten.
"Vi er positive overfor et advisory board, men ikke med den model, som er foreslået (af KDY, red.)," sagde Peter Gedbjerg, der holder nyt bestyelsesmøde på torsdag.
Sejlunionens bestyrelse stod for skud på debatmøde i Odense. Her fortæller Jan Wojtczak om tilskuddene til eliten. I 2009 modtager eliten 7,4 mio. kr. fra sponsorer og 7,6 mio. kr. fra Team Danmark.