Gå til hoved-indhold
motorbåden er 52 fod, og er bygget til at huse op til 15 personer på en dagssejladsKort Nyt
Motorbåden er 52 fod, og er bygget til at huse op til 15 personer på en dagssejlads

Sweet inspiration - på 52 fod

Det kan nogen gange være svært at se forskel på originalen og kopien. Her er to super-motorbåde, der ligner hinanden mistænkeligt meget, selvom den ene har fået kappet stævnen af, som camouflage.

 

Af Jakob Johannsen |

Der findes tilsyneladende en håndfuld bådkonstruktører i verden, der tegner de nye linier til både sejl og motorbåd – og så følger resten efter mere eller mindre åbenlyst.

Se nu denne vidunderlige amerkanske spritnye Alfra Vico Marino på 52 fod, som Barrett Prelogar og Franco Marino Cagnina har tegnet.

Den er 52 fod, og er bygget til at huse op til 15 personer på en dagssejlads, eller en lille familie på en længere tur i stor luksus. Synet af den skal nok få vennerne i yacht klubben til at skvatte ned fra barstolene.

Men, hov, ligner den ikke noget vi har set før? Ah, jo, det er jo en lille kopi af den Wally (118 fod), der i 2004 blev kåret til den utrolige titel: Årtusindskiftets bedst designede motorbåd.

Og så kan værftets ejer forklare nok så mange, at den er tegnet specielt for at hædre hans afdøde bedstefar (på mødrenes side), som gav ham så mange pragtfulde oplevelser på søen midt i USA, og at inspirationen til båden kommer fra 60ernes store hurtige amerikanske motorbåde. Den ligner en Wally fra Monte Carlo i Monaco.

Outdoor/Indoor

Den sejler naturligvis som en raket, og er indrettet med alle tænkelige (og for os europæere også utænkelige) bekvemmeligheder og gadgets. Ruffet over styrehuset kan fjernes helt (ved tryk på en knap) eller hele båden kan blive indhyllet i et fast telt, der kan holde på varmen eller den kolde luft fra det overdimensionerede aircondition anlæg.

Grunden til den flade stævn, skal bestemt ikke betragtes som et camouflageforsøg, men er for at det specielt byggede anker, kan plumpe lige ned i vandet, når skipper trykker på den rigtige knap, og naturligvis komme om bord igen uden at skramme stævnen, når han trykker på knappen igen. 

Gæste-cockpittet er forsynet med to langsgående sofaer, og to borde/solsenge/køjer, der kan trylles op fra dørken, så de enten fungere som spiseborde, som køjer (hvis teltet er på) eller som solpladser, som kan indstilles i forskellig højde.

Ja, lækker er den, og værftet går med planer om at bygge samme slags båd helt op til (ja rigtigt gættet) 118 fod, ligesom originalen.

Prisen er ikke nævnt på hjemmesiden fordi indretningen og motorvalget er individuelt. Men der er en kontakt adresse, hvor man sikkert kan få mere at vide.

Sådan ser Alfra Vico Marino ud.

Og sådan ser 118 fods Wally ud.

www.alfravico.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader