Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

VM-surfernes sikkerhed i trygge hænder

Når de 194 deltagere ved VM i windsurfing i Kerteminde begiver sig ud i bugten, bliver der taget godt hånd om dem. Dansk Søredningsselskab, der også holder til i Kerteminde.

 

Af Troels Lykke |

Søren Dreier og Poul Sørensen er hhv. bådansvarlig og stationsleder ved Dansk Søredningsselskab i Kerteminde, og de har rigtig travlt i disse dage. De befinder sig nemlig på vandet i Kerteminde Bugten, hvor de understøtter sejladsledelsen ved VM i RS:X Windsurfing.

”Vi hjælper stævnets sikkerhedsbåde med alt det, der foregår rundt omkring sejladserne”, siger Søren Dreier.

”I forgårs sørgede vi f.eks. for at en fiskekutter, der havde kurs mod feltet af windsurfere blev dirigeret udenom”, tilføjer Poul Sørensen, der også har assisteret surfere i land, som fik problemer med grejet under sejladsen.

Kent Tobiassen fra Kerteminde Sejlklub, som er ansvarlig for bemandingen og sikkerheden på vandet i forbindelse med RS:X VM er rigtig glad for hjælpen fra Dansk Søredningsselskab.

”Det er en rigtig god ekstra sikkerhed, vi på denne måde har mulighed for at indbygge i arrangementet”, siger han.

Dansk Søredningsselskab er en frivillig organisation, som i deres daglige virke er i stand til at hjælpe folk, der er kommet i knibe på vandet.

Tjenesten kan både blive tilkaldt af Søværnets Operative Kommando, Politiet og så naturligvis af havaristerne selv. I kraft af en velfungerende vagtordning er de i stand til at rykke ud med meget kort varsel. Også fordi de alle tilhører det, de selv kalder ”det grå guld”.

Alle Dansk Søredningsselskabs bådførere har certifikat til at sejle speedbåd, bruge VHF-radio, og så har de naturligvis gennemgået førstehjælpskursus.

”Vi synes, det er en rigtig spændende og anderledes opgave at være med ved VM, og vi håber naturligvis, at vi også bliver lidt mere kendte i den forbindelse. Vi vil jo gerne have flere medlemmer i Kerteminde”, fortæller stationslederen.

Et medlemskab af Dansk Søredningsselskab koster 550 kr. pr. år, og hvis man er medlem af, er deres assistance gratis.

På  www.dsrs.dk kan man læse mere om selskabet, samt se de operationer, de har deltaget i.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader