Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Det vil Hans Natorp

Vi skal have Dansk Sejlunion i øjenhøjde med sejlsporten og dens udøvere. Det siger formandskandidat Hans Natorp, der har forberedt sig godt. Se hans arbejdsprogram med elite, ungdom, tur, bredde og andet. Mød kandidaterne Vengberg og Natorp søndag i Bella Center.

Af Troels Lykke |

Hans Natorp - DS formandskandidat har sendt følgende arbejdsprogram:

I sammenligning med mange andre idrætsorganisationer og udenlandske sejlsportsorganisationer har vi en ganske velfungerende organisation…..
…..som har potentialet til at blive endnu bedre!

DS skal kunne måle sig med de bedste – kun derved kan vi være med fremme i konkurrencen om udøvere, ressourcer, opmærksomhed og politisk opbakning.

Vores fundament skal være
- kommunikation i øjenhøjde
- objektivitet
- gennemskuelighed
- anerkendelse af den gode indsats
- plads til den individuelle indsats

”Kundetilfredshed”
Oplever sejlklubberne og deres medlemmer, at de får ”value-for-money” af deres medlemskab af DS? Oplever vores samarbejdspartnere og øvrige interessenter, at DS er en troværdig og excellent repræsentant for sejlsporten og dens udøvere?

Vi skal løbende måle og analysere medlemmernes tilfredshed og interessenternes opfattelse af DS.

Det er essentielt at arbejde for høj tilfredshed, hvis loyaliteten, samarbejdet og medlemskabet skal fastholdes på den lange bane.

Elite
Der har været stor uro og usikkerhed om kursen og betingelserne på eliteområdet. Det er vigtigt, at der skabes en plan, som kan sikre ro og opbakning fra alle interessenter nu, så kampagnen frem til OL 2012 (og senere) kan gennemføres med største professionalisme og effekt.

Et omgående, grundigt 360 graders eftersyn skal gennemføres. Hvis der skal sadles om – så skal det ske nu. Ellers er det for sent i forhold til 2012-kampagnen.

Der skal tilvejebringes objektive vilkår for støtte, udvikling og satsning. De bedste erfaringer - såvel indenlandske som udenlandske - skal identificeres og nytolkes i en dansk sejlsportstradition.

Strategien skal rumme plads til forskellighed og individualisme. Der skal sikres støtte og engagement fra de klubber, hvor elitesejlerne findes, og som har erfaring med elitearbejdet. Vi har aldrig haft flere ressourcer til vores landshold - vi skal bruge dem rigtigt!

Bredde/kapsejlads
Nye kapsejladsformer som fx Two Star er en velkommen nytænkning i vores måde at dyrke kapsejlads på. Vi skal finde flere nye tiltag der kan stimulere kapsejladsglæden – og dermed aktiviteten.

Hvilke ressourcer har vi til rådighed?
Vi har et omkostningstungt DH system – kan det system omlægges til en international måleregel og lystal og dermed frigive ressourcer til nye lokale kapsejladser? Kunne vi forestille os, at vi støttede ansættelse af en regional kapsejladschef, hvor flere klubber gik sammen om at skabe aktivitet?

Hvad med fx fredagskapsejladser, Two Star aftenmatch og matchracing som supplement til de traditionelle ”tirsdag- og onsdagssejladser”?

Ungdom
Der er mange gode initiativer. Breddekonsulenterne er en god støtte for klubbernes udvikling. Breddekonsulenternes rolle skal i endnu højere grad forankres i klubberne – fx gennem en fast tilknytning til en eller flere klubber i en afgrænset tidsperiode.

Satsningen på nye jolletyper har været velbegrundet (ud fra devisen, at ”der må gøres noget”), men på den anden side opfattes tiltagene af nogle som udtryk for bedreviden, idet der tilsyneladende ikke har været tilstrækkelig dialog og transparens om initiativerne.

Der er behov for at genetablere gode relationer til klasseorganisationerne. De mange ressourcer (penge, konsulenter, forældre, ledere) skal bringes til at trække i samme retning.

Vi skal stimulere de unges glæde ved sejlsporten i et bredt perspektiv – herfra udspringer både eliten og bredden. Desto flere sejlere på vandet – desto bedre! Vores ungdomsarbejde skal skabe ”sejlere for livet”!

Bådejer/tursejler
Satsningen på ”Danske Bådejere” har endnu ikke båret den ønskede frugt. Det kan måske tilskrives utilstrækkelige ressourcer, men det er også muligt, at der ikke findes en kritisk masse i Danmark for en selvstændig organisering af cruising interesserne.

Der er ingen tvivl om værdien af en cuising organisation, men denne værdi er muligvis ikke synlig nok i forbindelse med cruising/tursejlads i danske farvande. Et samarbejde med andre cruising organisationer er ganske naturlig for Dansk Sejlunion og ekstremt værdifuld for sejlere, der bevæger sig længere væk fra danske farvande.

DS turbøjer, Det levende søkort, samarbejde med myndigheder omkring miljø, sikkerhed, lokalplaner, 1% forsikringsafgift og andre lobbyopgaver - det er alt sammen meget vigtige opgaver, som DS tager sig af nu og fremover.

Tur- og bredde/kapsejladssejlerne og også ungdom bruger i vid udstrækning de samme faciliteter – sammen står vi stærkest i vores dialog med politikere, myndigheder og andre interessenter.

Dansk Sejlunions arbejde på cruising-området vil først for alvor blive synligt den dag, det pludseligt ikke bliver udført – og det skal naturligvis ikke ske! Lad os i endnu højere grad få synliggjort værdien.

Et oplagt indsatsområde vil være at få formidlet mere cruising-relateret indhold i SejlerBladet – gode turberetninger, erfaringer og tips.

Profilering
DS er gennem tiden blevet langt bedre til at kommunikere til medlemmer og omverden – bl.a. gennem hjemmesiden og pressen – vi skal fortsætte og udbygge denne kommunikation.

Vi skal skabe interesse for sejlsport som aktiv sport, og sejlsport som tilskuersport - også på TV og internettet. Vi skal gennem effektiv kommunikation understøtte klubbernes og klassernes arbejde.

En anden effektiv profilering er afvikling af store events. Samarbejdet mellem Dansk Sejlunion og arrangørklubber er på det punkt meget professionelt – lad os udbygge denne kompetence.

Relation til klubber og interessenter
Mange klubber har tilkendegivet, at DS bestyrelse har været langt væk fra klubbernes verden.

De har savnet dialog, inddragelse og indblik i unionen.
Vi skal have tilliden genetableres. Klubberne skal involveres. Strategier og initiativer skal udvikles i fællesskab.

Klubberne skal have adgang til bestyrelsesdagsordener, så de kan søge indflydelse på beslutningerne. Nogle bestyrelsesmøder skal være åbne møder. Beslutninger skal kommunikeres effektivt - gerne gennem en kort WEB-TV opsummering og andre nye medier.

Det skal fra bestyrelsen og hele vejen igennem organisationen være klart og tydeligt, hvem der har ansvaret og er kontaktperson for de enkelte områder i DS.

Mange klasseorganisationer gør et formidabelt arbejde, men nogle oplever, at de ikke anerkendes af DS for deres bidrag til sporten. Dette skal overvindes - der skal etableres solide relationer.

Åbenhed, dialog i øjenhøjde, respekt og samarbejde er nøgleord i denne proces.

De frivillige
Der findes i sejlsporten tusindvis af frivillige ledere men færre end hundrede ansatte. Tillægges den store mængde støtter bestående af forældre og deres netværk, har vi en meget værdifuld ressourcebase.

Vi skal blive bedre til at understøtte og bakke op bag de frivilliges arbejde, så sejlsporten kan høste frugterne af disse værdier. Dette gælder særligt på ungdomsområdet.

Strategieftersyn
Der er behov for et strategieftersyn i DS. Ingen ved med sikkerhed, hvor vi skal hen. Ikke alt går godt og omdømmet har fået ridser i lakken.

Nogle idrætsorganisationer og andre interesseorganisationer har anderledes succes. En omhyggelig analyse af organisationens udviklingsmuligheder ledsaget af en åben og demokratisk strategiproces skal føre frem til en solid strategiplan mod fx 2020 – omfattende alle vores nuværende arbejdsfelter (men også potentielt nye) og arbejdsprocesser.

Vi skal have Dansk Sejlunion i øjenhøjde med sejlsporten og dens udøvere!

Motor
content-loader
content-loader
content-loader