Gå til hoved-indhold
Så snart at båden lå stille ved kaj i havnen, begyndte Christophe og hans team at reparere båden, så den kunne blive klar til start, skriver Ole Larsen.Kapsejlads
Så snart at båden lå stille ved kaj i havnen, begyndte Christophe og hans team at reparere båden, så den kunne blive klar til start, skriver Ole Larsen.

Belgier har lynende travlt i Velux 5 Oceans

Christophe Bullens var næsten 50 dage om at sejle fra Frankrig til Sydafrika. Og det giver problemer med tiden, for på søndag sejler de fem sololsejlere mod New Zealand.

Af Troels Lykke |

Ole Larsen skriver til minbaad.dk:

Så kom Christophe Bullens endelig i mål i Cape Town. Mandag den 6/12 kl. 14.55 sejlede han over mållinjen, og med start på etape 2 allerede på søndag har han og  teamet rigtig rigtig travlt.

Han kom i mål kun med en lille fok oppe. Storsejlet måtte han tage ned i den stærke vind, som var op til 20 m/sek. Da han var kommet i havn, så man så hvorfor. Der lå det ødelagte storsejl på bådens bom. 

Så snart at båden lå stille ved kaj i havnen, begyndte Christophe og hans team at reparere båden, så den kunne blive klar til start.

Og selv om Christophe ikke havde sovet de sidste 3 dage, insisterede han på selv at være med til gøre båden klar.

De andre teams, som stod og tog imod han på kajen, blev grebet af den målrettede Christophe, og gik straks i gang med at hjælpe. 

Sammenhold

Selv folk fra Clipper Ventures, havnefogden og Sir Robin tog værktøjet frem og hjalp til med til at klargøre båden.

Det er, hvad jeg kalder, et rigtig sammenhold. Det viser tydeligt, at de ikke kun ude på vandet, men også i havn, passer på hinanden. Da de jo kan blive hinandens redningsmænd, når de sejler derude på det åbne hav.

Chris, den engelske skipper, har også nok at til. For et par dage siden tog han masten af sin båd. Og på en Eco 60 er det ikke som på en almindelig sejlbåd, et job på et par timer, men noget der tager det meste af en hel dag.

Der var en del ting som skulle klares og repareres i toppen af masten. Det er meget nemmere at lave, når masten ligger ned frem for, at han skal sidder i ca. 26 meters højde og udføre reparationer.

Derek har været på vandet og teste hans båd forud for starten på søndag - til den måske hårdeste etape til Wellington i New Zealand i www.velux5oceans.com

Endelige resultat af 1. etape:

1. Brad (USA) 15 point.  28 dage 1 time 51 min

2. Gutek(Polen) 12 point.  31 dage 6 timer 3 min

3. Derek(Canada) 10 point.   33 dage 22 timer 37 min

4. Chris(England) 8 point.  36 dage 0 timer 44 min

5. Christophe(Belgien) 7 point. 49 dage 22 timer 55 min

Mange sejlerhilsner

Ole Larsen/dansail.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader