Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Lystyacht forklædt som slæbebåd

En stor tug boat, der blev forvandlet til superyacht, får folk til at spærre øjnene op i alle havne.

 

Af Jakob Johannsen |

Er det kun mig, eller er vi mange, der siden drengeårene har haft en forkærlighed for slæbebåde med masser af rå muskelkraft?

Måske fordi vi læste om ”Lille Tut”, som små og fordi vi på billeder, film og i virkeligheden så hvordan disse små, stærke fartøjer tumlede rundt med kæmpestore atlanterhavsdampere og hangarskibe. Under alle omstændigheder, så har rå, olieindsmurte, tuffe slæbebåde min udefinerbare beundring.

Nu har en amerikansk rigmand afsløret, at han åbenbart har det lige som mig, og har ombygget en særlig kraftig og stor slæbebåd (tug boat) til en luksuøs lystyacht, som kunne være en konge værdig.

Den blev søsat i 1967 og må i sin tid have slæbt og bugseret nogle rigtig store skibe. I 2003 blev den sat på pension og lå ubrugt i nogle år, inden den amerikanske rigmand fandt den og sendte den til ”ombygning” på et fashionabelt yachtværft.

Her blev den totalt renoveret og genopbygget med store saloner, sovelukafer, spa, fitness rum og sauna. Se billederne selv. Den blev døbt Ariete Primo og fungere som familiens sommerhus.

Bedst med syv knob

Man kan sige, at en slæbebåds skrogfacon er designet til lave hastigheder, og det er spild af god dieselolie at sejle mere end 7 knob med den.

Og man må håbe, at motoren er blevet lyddæmpet, og propellerne er udskiftet til fordel for nogle med lidt mindre trækkraft og lidt højere fartpotentiale.

Men uanset hvilken fancy havn den går ind i på den franske riviera eller på den californiske kyst, så vil den få alle på havnen til at spærre øjnene op.

Og så kan ejeren på Ariete Primo altid tilbyde sin assistance, hvis en af hans milliardær-kolleger skulle få motorstop med sin elegante men knapt så rå og kraftfulde lystyacht.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader