Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Lille bank taber millioner på islandsk bådkøb

Den mindre Skive-baserede Sparbank blander sig højst overraskende på listen af kreditorer, som har millioner at hente hos den islandske fallent og tidligere Magasin-ejer Jón Ásgeir Jóhannesson, der for få år siden var god for flere milliarder kroner.

 

Af Troels Lykke |

Dokumenter fra skibs- og selskabsregisteret på skattelyet Isle of Man, som Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af, afslører nemlig, at Sparbank siden 2004 har haft pant for 4,5 mio. euro - i dag svarende til 33,5 mio. kr. i en hidtil ukendt luksusyacht ejet af Jón Ásgeir Jóhannesson, skriver epn.dk

Millioner, der næppe ruller tilbage i bankens pengekasse foreløbig, for ifølge den islandske superspekulants advokat, britiske Richard Gillis, er den 94 fods store Ferreti-yacht overbelånt og repræsenterer derfor ingen reel værdi, skriver Berlingske Tidende.

Ingen kommentar
Sparbank indrømmer sin deltagelse i den islandske udlånsfest over for avisen, idet banken bekræfter at have pant i luksus-yachten, der bærer navnet "One O One".

Yderligere kommentarer om engagementet vil Skive-banken dog ikke ud med "af hensyn til fortroligheden i klientforholdet".

Super-yachten er ifølge Berlingske Tidende i dag til salg for blot 3,3 mio. euro svarende til 25 mio. kr., mens Jón Ásgeir Jóhannesson er stævnet i Island, England og USA og anklaget for at have tømt sin egen Glitnir Bank indefra.

Se salgsannoncen på "One O One" her

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader