Gå til hoved-indhold
Vores Imx 40'er bliver vi mere og mere glade for. Det lader til at den holder godt til det vi byder den, så skader har vi ikke meget af, skriver Jens Mohr Ernst.Tur
Vores Imx 40'er bliver vi mere og mere glade for. Det lader til at den holder godt til det vi byder den, så skader har vi ikke meget af, skriver Jens Mohr Ernst.

IMX 40-sejler fortæller fra Fransk Polynesien

3.000 sømil over Stillehavet gik godt uden problemer, skriver Kerteminde-sejler Jens Mohr Ernst til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Jens Mohr Ernst fra Kerteminde Sejlklub skriver:

Vi har været i Fransk Polynesien siden 1. april. Vores tur er gået gennem Panamakanalen, over Galapagos til Marquesas.

De 3000 sm over Stillehavet gik godt uden nogle problemer godt hjulpet af Dan Anker fra Kerteminde Sejlklub, som vi havde lokket med på denne maraton strækning.

Vi har besøgt Tuamotoatollerne på vej til Tahiti hvor vi fik malet Exabyte i bunden. Hvad sker der så på Exabyte, der nu har været af sted i 9 måneder.

Når vi sejler (både lange og korte distancer) har vi fundet en bestemt rytme. Mens det er lyst presser vi båden med den rette sejlføring og håndstyrer det meste af tiden.

Når solen nærmer sig horisonten for nedafgående fordeler vi nattevagterne og tager som regel spileren ned (hvis det ikke er meget stille ca. <6 m/s) Vandgeneratoren sættes ud og giver strøm til lys og opladning.

Deler vagter

Jørgen, Kirsten og jeg deler vagterne og når det bliver lyst overtager Kresten, med undertegnede sovende i cockpittet.

Midt på formiddagen sættes igen fuld speed på båden, vandgeneratoren tages ind og fiskelinerne sættes ud.

Omkring kl 16 er der meget ofte hug, og vi er blevet lyn hurtige til at pille spileren og stoppe båden.

Fanget fisk

Vi har fanget mange fisk: Store og små tun, dorado, wahoo, sværdfisk og sailfisk. Vi har også haft en del på krogen der var alt for stort til vores fiskegrej.

Et par gange marlin, som vi har kæmpet med i op til en time inden vores line er knækket. Fiskeri er en kæmpe oplevelse for os alle, det giver spektakulære oplevelser og lækkert friskt kød i områder hvor det ellers er meget svært at købe noget som helst.

Især på Tuamotoatollerne var det svært at opdrive friske fødevarer. Vi ligger næsten altid for anker, da der ikke er mange marinaer herude.

Fra Shelter Bay i Panama til Tahiti har vi ikke ligget i marina en eneste gang, så vi har fået godt styr på ankring.

Store dønninger

Der tit sker under ugunstige forhold, dvs. i store dønninger, kraftig vind (faldvind fra bjerge eller slugter) eller i stor vanddybde (ofte 20-25 meter).

På de mange øer vi har besøgt har vi fornøjet os med snorkling og dykning, og drengene er blevet super seje til fridykning.

Kresten på 10 år klarer nu 12 meter, og Jørgen på 14 år 17 meter lodret ned og op i et åndedrag.

Vi har svømmet med delfiner, hajer, rokker, søløver, skildpadder og masser af forskellige store og små fisk, Galapagos og Fransk Polynesien er helt fantastisk under vandet.

Turister

På land slæber Kirsten os med på museer og diverse kulturelle seværdigheder krydret med fantastiske hikes til vandfald, bjergkamme mm.

Vi er blevet medlem af en cruiserverden, der lever som os og vi hygger os ofte i selskab med besætningerne fra andre danske og udenlandske både, som vi møder igen og igen på vores vej vest.

Vores Imx 40'er bliver vi mere og mere glade for. Det lader til at den holder godt til det vi byder den, så skader har vi ikke meget af.

Spiler blæst ud

Den største slidtage vi har, er fra solen, så vi passer meget på at pakke vores sejl ind, når de ikke er i funktion. Så de holder også fint endnu, når vi ser bort fra vores gamle spiler, der blev blæst ud i en byge på Atlanten.

MVH Jens

Fransk Polynesien ligger ude til højre i cirklen. da.wikipedia.org/wiki/Fransk_Polynesien

Motor
content-loader
content-loader
content-loader