Gå til hoved-indhold
Jørgen Svendsen får havebog i præme af Lundeborg Sejlklubs stævneleder, der gav kommunesammenlægningen skylden for det regnfulde vejr. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jørgen Svendsen får havebog i præmie af Lundeborg Sejlklubs stævneleder, der gav kommunesammenlægningen skylden for det regnfulde vejr. Foto: Troels Lykke

Ny mand på OK-tronen?

Er det ny stil, at 44-årige Jørgen Svendsen skal slå 65-årige Jørgen Lindhardtsen? Sådan var det i hvert fald i Lundeborg i blæsevejr.

Af Troels Lykke |

Det blæste en del, det regnede en del og det var koldt, da OK-sejlerne kæmpede ud for Lundeborg. Et sted, som OK-sejlerne sætter stor, stor pris på.

300 kroner koster stævnet at deltage i og med i prisen er en obligatorisk, hyggelig middag. Dommeren var fra Hvidovre og hedder Morten Halberg, han lavede snorlige starter, så man havde svært ved at finde fordelen på linjen.

Forkert vej om topmærket

Det fandt minbaad.dk ud af, der sejlede med i stævnet. Heldigvis deltog vi ikke i første sejlads, hvor der var en del slukørede sejlere, herunder Jørgen Lindhardtsen, som sejlede styrbord rundt om topmærket, hvor man skulle bagbord rundt.

Mange sejlere fulgte efter Jørgen Lindhardtsen, som har stor autoritet i klassen med cirka 13 danske mesterskaber bag sig.

Jørgen Lindhardtsen udgik senere i den sejlads og en enkelt ærefuld sejler, Per Sørensen fra Ebeltoft, trak sig efter et opslag med opfordring om at trække sig fra sejladsen, til dem som rundede halvt og dermed forkert, da de i andet forsøg rundede på bagbord halse.

Ny mand på tronen?

Efter seks sejladser vandt den nye mand i klassen, Jørgen Svendsen, der kommer fra Finnjollen og i øvrigt lige har købt en Drage. Han var dog a-point med nummer to, Jørgen Lindhardtsen og nummer tre Christian Olesen.

Om der er tale om et tronskifte, hvor Jørgen Svendsen afløser Jørgen Lindhardtsen er nok for tidligt at sige, men ikke en umulighed. De to træner sammen i Hvidovre.

Jørgen Svendsen siger til minbaad.dk efter han blandt andet vandt en havebog, som en slags hadepræmie:

"Når vinden droppede gik jeg lidt stærkere end Jørgen Lindhardtsen og min nye Icebreaker-jolle (fra New Zealand) er hurtig på læns."

Jørgen Svendsen, tv., og Jørgen Lindhardtsen. "Jeg har ikke trænet i hårdt vejr længe på grund af en skade," siger Lindhardtsen.

Dommer Morten Halberg th.

Malte fra KDY vælter efterhånden meget sjældent. Han hjalp sejler der mistede ror men søgte ikke godtgørelse, som han var berettiget til.

Det er nu ikke nødvendigt med en kæmpe BMW for at trække en OK-jolle, men Jørgen Svendsen fra KDY/Sejlklubben Esrum Sø, er godt kørende også på vandet med en sejr.

Slutstilling i Lundeborg

www.okjolle.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader