Gå til hoved-indhold
Brad van Liew mangler omtrent 6.000 sømil hen over det Indiske Ocean . Foto: onEditionKapsejlads
Brad van Liew mangler omtrent 6.000 sømil hen over det Indiske Ocean. Foto: onEdition

Frustrerede Velux sejlere

Vindstille i Velux 5 Oceans. 200 sømil på kun tre dage. Kursen er sat fra Sydafrika til New Zealand for fem solo-sejlere.

Af Troels Lykke |

FRUSTRATION, dette ord beskriver rigtig godt den følelse, som sejlerne i Velux 5 Oceans har haft det siden starten i torsdags.

Mange sejlere har prøvet at ligge i Lillebælt i modstrøm og ingen vind, eller med svag modvind. De ved, hvad det kan gøre ved en, når man gerne vil fremad mod mål, men kommer ingen vegne.

Sejlerne i Velux har siden i torsdags prøvet at sejle frem mod mål, men efter 3 dage på vandet havde de forreste kun sejlet ca. 200 sømil, hvilket er mindre end en tur sjælland rundt, som kan sejles på 30 timer eller mindre for en båd på den størrelse. 

Så jeg tror, de glæder sig til at komme ned i vesten-vinden, så de kan "blæse" til New Zealand. Med de meget langsomme første dage vil de først være i mål omkring den 10.jan 2011.  Det skriver Ole Larsen til minbaad.dk.

Belgier venter i havn - for kraftig vind 

Christophe er kommet på vandet igen, efter han måtte sejle tilbage til Cape Town, da han opdagede, at det ene ror var gået løst. 

Han var faktisk klar til at sejle ud i går, mandag 20/12, men måtte blive i havn pga. at der var en meget kraftig vind lige uden for havnen.

Den svage skiftende vind og modstrøm har gjort, at stillingen har været meget skiftede. 

www.velux5oceans.com

Seneste update var stillingen:

Brad ( USA) føre med 6306 sømil tilbage til mål

Gutek (Polen) ligger 12 sømil efter

Derek (Canada) 36 sømil efter 

Chris (England) 234 sømil efter 

Christohe (Beligien) 603 sømil efter

Mange jule sejlerhilsener

Ole Larsen

www.Dansail.com 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader