Gå til hoved-indhold
Nordic Crusier fra Kerteminde.Kort Nyt
Nordic Crusier fra Kerteminde.

Erik Andreasens Nordic Cruiser fik hæder - måske agent for Folkebåde

Nordic Cruiser er kåret som »Motorboat of the Year 2010«. Det skete ved en højtidelighed i London, hvor skibets stolte »fader« Erik Andreasen fra Kerteminde fik overrakt den flotte hæder.

 

Af Troels Lykke |

Prisen tildeles af to engelske bådmagasiner og faldt i kategorien »Retro« dvs. konstruktioner inden for de gamle, kendte og gennemprøvede fartøjer.

Erik Andreasen har siden lanceringen af båden for fem år siden bygget og solgt 35 eksemplarer. Efter hæderen i London kom bestilling nr. 36.

To engelske bådmagasiner har netop kåret Folkebåden, Nordic Cruiser, i kategorien »Retro«, dvs. konstruktioner inden for gamle, kendte og gennemprøvede fartøjer. Nordic Cruiser er tegnet af Børge Quorning, skriver Børsens magasin Pleasure.

Konstruktionen er foretaget efter inspiration af Erik Andreasen, som for en håndfuld år siden ønskede at producere en motorbåd, der skulle kunne indtræde som efterfølger efter et langt liv med sejlbåd.

I Erik Andreasens tilfælde en afløsning for Folkebåden, som han gennem Folkebåds Centralen A/S i Kerteminde havde beskæftiget sig med i mere end 30 år, og som han til dato har produceret 1100 stykker af. Deraf er godt halvdelen gået til eksport.

Måske agent for Folkebådene

Erik Andreasen er i dag i færd med at sælge Folkebåds Centralen til tyske investorer.

Forhandlingerne er dog ikke afsluttet, men skulle gerne munde ud i, at han i stedet for fabrikant nu bliver agent for Folkebådene.

Kilde. Pleasure.dk

nordic-cruiser.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader