Gå til hoved-indhold
Forbud mod hurtigsejlende motorfartøjer kan blive aktuelt i Roskilde.Havne

Hurtige motorbåde får måske trange kår i Roskilde

Danmarks Naturfredningsforening stiller sig skeptisk overfor en udbygning af lystbådehavnen i Roskilde, da den vil give mere trafik på fjord og jord

Af Troels Lykke |

Den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening vil have de hurtiggående motorbåde væk fra havnen i Roskilde, hvis den skal udvides med 110 nye pladser.

I det hele taget ønsker foreningen, at en udvidelse af havnekapaciteten skal ske et andet sted end i Roskilde Havn.

Foreningen mener, at en udvidelse vil komme i konflikt med at Roskilde Fjord er udpeget som Natura 2000 område, skriver Roskilde Avis.

Det skriver foreningen i sit høringssvar til lokalplanforslaget om en udvidelse af lystbådehavnen.

Begrundelsen er, at stort set alle de ca. 110 nye både vil i væsentligt omfang sejle for motor, også selvom en del vil være sejlbåde, som stort set også alle har motor, der anvendes i væsentligt omfang.

Denne sejlads er som udgangspunkt en belastning for fuglelivet på fjorden, hvorfor der må findes en anden aflastning, for at projektet samlet set ikke medfører en øget belastning.

Evt. forbud mod hurtige motorbåde

Her foreslår foreningen at aflastningen kan være et forbud mod hurtigsejlende motorfartøjer.

- Vi foreslår, at aflastningen findes ved, at ingen hurtigt sejlende motorbåde af nogen type fremover kan sejle fra Roskilde Havn, skriver foreningen i sit svar.
Det kan opnås ved at disse typer hverken kan få plads ved nogen af havnens broer, isættes fra havnens slæbesteder, eller ligge for svaj, siger foreningen til Roskilde Avis.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader