Gå til hoved-indhold
Generatorpropellen producerer 120 watt (10 amp/12 volt) allerede ved 5 knobs fart. Foto: seilas.noUdstyr
Generatorpropellen producerer 120 watt (10 amp/12 volt) allerede ved 5 knobs fart. Foto: seilas.no

Smart slæbegenerator nu til tursejlads

Franske Watt&Sea's miljøvenlige slæbegeneratorer er udviklet til ræs og shorthandsejlere. Nu er der kommet en version til tursejlere. Se video.

Af katrine bertelsen |

Watt&Sea fra Frankrig er en meget effektiv generatorpropel som mange af Open 60-sejlerne bruger. Produktet blev udviklet til Vendee Globe 2008. Det skriver seilas.no.

Til tursejlere

Watt&Sea har udviklet en enklere udgave til tursejlere. Det er en forenklet version som også kan bruges på kapsejladsbåde. Propellen vejer over dobbelt så meget som racerudgaven på 3 kg, nemlig 8 kilo, og er uden vridbare propelblade.

Producenten hævder at konkurrenterne er 2 til 3 gange mindre effektive end Watt&Sea, samtidig med de har mere modstand. Turversionen fungerer effektivt mellem 3 og 20 knob og producerer 120 watt (10 amp/12 volt) allerede ved 5 knobs fart. Ved 8 knob er effekten hele 500 watt (40 amp/12 volt).

Den er dyr

Watt&sea har ikke opgivet nogen pris på deres websider, men i følge et diskussionsforum på nettet skal prisen ligge over 4000 Euro.

Firmaet siger, at deres produkt overgår solcellepaneler og vindturbiner, og det gør det sikkert hvis man er meget under sejl, og mindre i havn.

Du er ingen forhandler i Danmark, men du kan finde mere info her: www.wattandsea.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader