Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nye præsidentyacht skal nu udstyres med alle former for elektronik, der skal forhindre en eventuel angriber i at få ram på præsidenten.

Russiske præsident Medvedev med über-luksus

Selv om den russiske præsident Medvedev for blot få uger siden kritiserede de nyrige russere for at ødsle deres formuer væk på ligegyldig über-luksus, har det russiske statsoverhoved netop brugt 226 millioner skattekroner på at købe en ny yacht til sig selv.

 

Af Troels Lykke |

Der er godt nok tale om en to år gammel brugt yacht, men den 171 fod lange superyacht er nu langt fra at være et slagtilbud.

Det minimalistiske, men meget stilfuldt indrette skib, har ifølge pleasuer.dk plads til 10 gæster ud over præsidentparret, hvortil kommer en besætning på 12 mand.

Den nye præsidentyacht skal nu udstyres med alle former for elektronik, der skal forhindre en eventuel angriber i at få ram på præsidenten. Derfor ventes den første officielle fremvisning af Sirius, først at blive ved OL i 2014, der bl.a. finder sted i havnebyen Sochi ved Sortehavet.

Ud over den kommende elektronik byder skibet bl.a. på boblebade, et kunstigt vandfald og en stor biograf.

Sirius kan angivelig skyde en fart på 18 knob og har godt 3800 hestekræfter. Ved 15 knob er der diesel nok ombord til en rejse på 5000 sømil.

Kilde: pleasure,dk

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader