Gå til hoved-indhold
Har du ladet stå til, dækker forsikringen ikke. Foto: Henrik JørgensenUdstyr
Har du ladet stå til, dækker forsikringen ikke. Foto: Henrik Jørgensen

Sunkne både – du har et ansvar siger Pantaenius

Sunkne både i isen. Dækker forsikringen? Og hvad kunne du have gjort. Pantaenius sammenligner problemerne til søs med sommerhusproblemer i land og svarer på spørgsmålene.

Af katrine bertelsen |

Det er ærgerligt, når båden bliver helt eller delvis ødelagt af is og sne. Tom Nielsen fra forsikringsagenturet Pantaenius siger til minbaad.dk.

”Der er forskel på forsikringsselskabernes kaskodækning. Pantaenius kaskoforsikring dækker som udgangspunkt, hvis båden pludselig synker på grund af vandindtrængning. Og vi har ikke noget forbehold om, at skader, f. eks. at båden synker på grund af is, sne eller frost ikke er dækket.”

Tom Nielsen mener at hver enkelt bådejer bør gennemgå sine forsikringsbetingelser, og i øvrigt sørge for, at sikre båden så godt som muligt.

Utætte træbåde

Det er ganske få både der synker, fordi skroget bliver trykket af isen. Men hvis det sker, er det ofte træbåde, der giver sig i sammenføjningerne eller imellem bordene. Nogle få åbne både synker på grund af pres oppefra af is og sne. Da  kaskoforsikring kun dækker skader, som er opstået pludseligt, kan man ikke forvente, at få dækket disse skader.

Tom Nielsen opfordrer til at man tjekker sin båd regelmæssigt, og især når tøvejret sætter ind.

Som et sommerhus

”De skader der opstår, sker ikke når frosten knuger, men når tøvejret sætter ind. Det er oftest gennemføringer, søventiler og slanger der er frostsprængt. Når isen så tør, kan vandet strømme ind. Det er fuldstændig som et sommerhus, hvor der står vand i rørene. Det er meget vigtigt at tjekke om alle gennemføringer er tætte og der ikke står vand i søventilerne,” slutter Tom Nielsen fra Paentanius.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader