Gå til hoved-indhold
Det danske krigskib Esben Snare afvæbnede i dag syv formodede pirater. Arkivfoto: SøværnetKort Nyt
Det danske krigskib Esben Snare afvæbnede i dag syv formodede pirater. Arkivfoto: Søværnet

Krigsskib finder to gidsler

Krigsskibet ESBERN SNARE fangede fredag morgen en piratangrebsgruppe, der opererede fra et kapret skib. På det kaprede skib fandt man to gidsler.

 

Af Troels Lykke |

Under en patrulje ud for Somalias østkyst opdagede ESBERN SNAREs helikopter fredag morgen et mindre fartøj, der så mistænkeligt ud.

Det danske krigsskib besluttede derfor at undersøge fartøjet nærmere. Fartøjet standsede dog først efter, at helikopteren havde afgivet varselsskud.
 
Mens helikopteren holdt sig i området undersøgte ESBERN SNARE’s indsatshold fartøjet. Her fandt man raketstyr, automatrifler, ammunition, entringsstiger, store mængder benzin og to hurtiggående både (såkaldte skiffs) – der anvendes som angrebsfartøjer af pirater. Disse fund var imidlertid ikke det eneste interessante.
 
Blandt de 18 personer om bord på fartøjet, var der nemlig 16 somaliere og to yemenitter.

De to sidstnævnte er fra et yemenitisk fiskeskib, som blev kapret af pirater for næsten et år siden og angiveligt senere destrueret. Det formodes at de yemenitiske søfolk, som gidsler, har været sat til praktiske opgaver på moderskibet.
 
De to yemenitiske søfolk forbliver foreløbig ombord på ESBERN SNARE og planlægges senere returneret til Yemen.

Det beslaglagte moderskib, som indtil ESBERN SNARE’s indgriben i fredags blev anvendt som moderskib for angrebsgruppen, er blevet destrueret, da ESBERN SNARE af hensyn til øvrige operationer ikke kunne have det på slæb.
 
Den danske task force vedrørende retsforfølgelse har gennemgået alle muligheder for retsforfølgelse og har konkluderet, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for dette.

Derfor har ESBERN SNARE ilandsat de 16 formodede pirater på Somalias kyst natten til søndag.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader